maanantai 8. joulukuuta 2014

#TAHDONHuomenta vaan kaikki ♥

Heräsin tänä aamuna poikkeuksellisen aikaisin. Tavalliseen tapaan aamuni alkaoi sillä, että juon ison lasin vettä, laitan teeveden kiehumaan ja nautin aamupuuroni marjojen ja raejuuston kera. Syödessäni suoritan myös aamusometukseni, käyn läpi Facebookin ja Instagramin, tarkistan sähköpostin, luen ehkä uutisia. Tänä aamuna Facebookkini oli täynnä Tahdon-profiilikuvia, ihmisten mielipiteitä asiasta sekä uutisia aiheesta, että ajauduinpa heti alkumetreillä omiin ajatuksiini. Olin asiasta kirjoittamassa omalle seinälleni, mutta ajattelin, että olisi ehkä vain parempi kirjoittaa tänne blogin puolelle.

Artikkeli, joka minut pysäytti oli Jani Toivolan ja Päivi Räsäsen haastattelu, jossa molempien tuli perustella mielipiteensä 30:ssä sekunnissa. Räsänen perusteli kantaansa sillä, että avioliittoa ei tule määrittää uudestaan. Miksi ? Määritelläänhän niitä muitakin vanhoja lakeja tämänhetkiseen yhteiskuntaan sopiviksi. Raamattuun on turha vedota, sillä Raamatun mukaan nyky-yhteiskuntamme olisi ihan päin vittua. Miksi tähän avioliitto kohtaan tartutaan näin vahvasti ? On epäreilua, että laeista päätettäisiin jonkin ikivanhan kirjan pohjalta, joka ei sitä paitsi ole edes koko kansan kirja. Siis oikeasti, veikkaampa, että jokainen, joka perustelee argumenttinsa Raamatun pohjalta, ei ole edes koko kirjaa lukenut saati sitten muutenkaan noudata tai usko Raamattuun miltään muulta osalta. Mitä jos sallittaisiin taas orjuus, kivittäminen ja moniavioisuus. Maailmaki luotiin seitsemässä päivässä. Siis mitä helvettiä oikeesti ? :D 

Me ollaan 2000-luvulla, Raamattu on so last season.

Toinen argumentti Räsäseltä oli, että lapselle tulee taata isä ja äiti. Millä perusteella ? Miksi kaksi rakastavaa miestä tai naista ovat yhtään sen huonompi vaihtoehto lapselle, jolla ei muuten olisi kotia, kuin nainen ja mies ? Mikä tekee homosta tai lesbosta huonomman vanhemman ? Ei kyllä yhtään mikään. Hän vain sattuu rakastamaan samaa sukupuolta olevaa henkilöä. Onhan niitä yksinhuoltajaperheitä ja rikkinäisiä koteja, joissa lapset eivät ehkä saakaan sitä rakkautta ja huolenpitoa, mitä tarvitsevat. Ovatko nämä perheet yhtään sen parempia kuin homoparit ?

Eivätkö rakkaus ja huolenpito ole tärkeintä lapselle ?  

Satun asumaan ihmisen kanssa, joka on ehkä sydämellisin ja ajattelevaisin ihminen, jonka tunnen. Tämä ihminen tulee toimeen jokaisen ihmisen kanssa, valaisee huoneen tullessaan sisään ja saa kaikki rakastumaan itseensä. Puhun ihanasta Aleksistani, joka on ollut onnellisessa suhteessa jo melkein vuoden miehen kanssa. En luokittele ystävääni homoksi tai vähemmistön edustajaksi, eikä luokittele hänkään. Hän vain on. Välillä musta on hassua, että homot luokitellaan omaan kuplaansa, kun hekin ovat vain tavallisia ihmisiä. Eivät he ole mitään poikkeuksellisia yksilöitä, jotka pitäisi kategorioida ryhmään, joita pidetään epäsopivina vanhempina. Anyway, välillä olen jopa kateellinen Aleksin ja Jussin suhteesta, sillä en ole nähnyt onnellisempaa pariskuntaa, parisuhdetta, joka toimii niin uskomattoman hyvin. Pitemmällä tähtäimellä en voisi kuvitella parempia vanhempia yhdellekään lapselle.

Nyt järki käteen tässä asiassa. Jos lakialoite tänään kaatuu, tullaan sen eteen  joka tapauksessa tekemään niin kauan töitä, että laki sallitaan. Miksei sitä voisi vain hyväksyä jo nyt ?

Mä sanon TAHDON !

xx C

7 kommenttia :

 1. no kerropa rakas cheyenne miksei moniavioisuutta sitten voisi sallia? siinäkin on kyse aikuisten ihmisten välisestä suhteesta. naurettavaa, että puhutaan tasa-arvoisesta avioliittolaista, kun se ei kuitenkaan ole tasa-arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasa-arvoinen -sana ei ehkä välttämättä ole sopivin sanavalinta, mutta kyseessähän on kuitenkin tasa-arvosta eri seksuaalisesti suuntautuvien ihmisten välillä sekä homojen/lesbojen oikeudesta ja mahdollisuudesta päästä naimisiin sekä mahdollisuudesta saada adoptio-oikeus. Tasa-arvo on niin monikäsitteinen sana mielestäni, että sitä sekä epätasa-arvoa voi löytää ihan mistä vain. Joten minusta on hölmöä, että asiaan vedetään mukaan moniavioisuus, joo onhan se rakkautta, mutta rakkaus ei ole se suurin pointti tuossa lakikäsittelyssä, vaan oikeudesta avioliittoon/adoptio-oikeuteen. Painotin postauksessani vain tota rakkautta:)

   Poista
 2. Ei liity postaukseen, mutta käytkö sä vielä koulua? Itsekin aloitan Haaga-Heliassa nyt tammikuussa ja sen takia aloitin seuraamaan blogiasi, kun alkusyksystä kertoilit koulujuttuja myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on paljon etäkursseja suorituksessa, kun on muut hommat ja työt vieneet niin paljon aikaa.. :)

   Poista
 3. jaaha jaaha näköjään vaan sellasia kommentteja päästetään läpi, joihin osaat vastata, vaikka ne olisivat ihan asiallisia :DD arvostus laski nollaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meinaat tuota ylimmäistä kommenttia, niin en ole ehtinyt vastaamaan:)

   Poista
  2. taisin olla vähän kärsimätön :D kiitos vastauksesta!

   Poista

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*