torstai 5. helmikuuta 2015

Tatuoinninpoisto/Tattoo Removal @Karhupuiston Plastiikkakirurgia


Kesä 2013 oli mulle sellasta aikaa, jolloin elettiin todella, siis oikeesti mulle villiä aikaa ja tuli tehtyä paljon asioita, joita en todellakaan lähtisi ikinä missään nimessä uudelleen tekemään. Ei sillä, että katuisin, en usko oikein sillä lailla katumukseen, sillä tehty mikä tehty. Lukeehan mulla rinnan tatuoinnissakin "Never regret." Joka tapauksessa, villi ja villi, nyt miettiessäni tuota kesää, olinhan mä aika hukassa ja etsin omaa paikkaani, kapinoin muhun kohdistettuja odotuksia vastaa ja rikoin rajojani sekä etsin omaa itseäni. Mutta kuten olen monesti sanonut, kaikella on tarkoituksensa ja asiat, joita on tullut tehtyä ovat ainakin jollain tapaa kasvattaneet minua ja jos en voi näyttää teoillani esimerkkiä, niin ainakin voin olla hyvänä varoittavana esimerkkinä. Olen ylpeä siitä kuka olen tänään, ylpeä omista niin henkisistä kuin konkreettisista saavutuksista. On hyvä olla mä, vaikka elämä ei siis todellakaan aina ole mitään pilvillä (ruusuilla ??) tanssimista. 

// Summer of 2013 was to me a very wild part of my life when I did some things that I would never do today. Not that I regret, I don't really believe in regret since what is done is done. Anyway when I think of that summer I have to admit I was very lost. I was looking for my place, discovering myself, fought against expectations towards me and tested my limits. But as I have said before everything happens for a reason and everything in life have build me up some way to who I am today. If I cannot show example with some of the things I've done at least I can be a cautionary example. I proud of who I am today and I am proud of my achievements. Nobody can't take that away from me. It is good to be me even though life isn't of coarse easy, nor perfect. Nothing is.


Kesällä 2013 tulin tosiaan ottaneeksi tatuointini erään ystäväni tutun ei ehkä täysin yllyttämänä mutta juu ajauduttuani erään ihmisen seuraan... :D Eli nuo siivet. Lisäksi mulla on pikkutatuointi rintakehälläni sekä jalassa pikkusiskoni syntymäpäivä. Näistä kahdesta pikkutatuoinnista pidän todella paljon. Mutta jos ollaan rehellisiä, niin en ole koskaan ollut ihan täysin tyytyväinen selkäni tatuointiin. Niistä ei tullut sellaisia kuin toivoin, vaan tatuointiartisti teki vähän omanlaisen versionsa. Tarkoituksenahan siipien oli olla enkelimäisemmät, mutta tuloksena nuo piikikkäät "sulat". 

// In the summer of 2013 I took my tattoos after getting involved with a person who really mixed the pictures big time. I don't I'd taken these tattoos if not because of this person. Anyway I got these huge wings on my back, a little tattoo on my chest and my little sister b-day on my foot. I like the lil' tattoos but to be honest I've never been totally content with my wings. They were supposed to be more angelic but the tattoo artist made his own version.


Nyt aletaan pikkuhiljaa pääsemään postaukseni ytimeen. Muutama vuosi sitten, vielä 2013 kesällä, en olisi koskaan uskonut, että olisin menestynyt kauneuskilpailussa saatika sitten edes lähtenyt mihinkään tällaiseen ulkonäköpainoitteiseen juttuun mukaan. En todellakaan uskonut menestyväni ja ympärilläni oli ehkä joitain ihmisiä, jotka olivat skeptisiä tällaisia juttuja kohtaan ja olen monesti juuri kuullut sen, että "oot liian lyhyt, ei susta mitään mallia tuu" ja nuorempana, kun on tietty herkkä ja epävarma itsestään, niin aloinhan mä uskoa itsekin noihin juttuihin.

Kuitenkin jokin intohimo mun sisällä syntyi ja syttyi lähestyttäessä vuotta 2014. On tullut erilaisia mahdollisuuksia ja olen onnellinen, etten kaikkiin ole tarttunut. Suurena tähtäimenä talven jälkeen oli päästä Miss Helsinki -kilpailuun ja katos miten kävi: Olin ensimmäinen perintöprinsessa. Eli ihan hemmetin hyvin ottaen huomioon, mikä taso tänä vuonna oli ja mitä ihania mimmejä kisassa olikaan mukana ♥  

Voittoa tietenkin toivottiin kovasti, mutta olen todella ylpeä saavutuksestani. Mutta ei se päämäärä vaan tie, jota kulkee. Mä olen innostunut ton kilpailun myötä NIIIIN paljon kaikesta, että kuten olen sanonut niin on vähän just hukassa. Ei tiedä mihin suuntaan lähteä, kun mahdollisuuksia on niin monia. Joka tapauksessa kiinnostusta on olla "alalla" tulevaisuudessakin ja mikä uusien unelmieni taikka suunnitelmiani/tavoitteitani/mahdollisuuksiani saattaa hieman hankaloittaa, on nimenomaan tuo kookas tatuointini selässäni.

// Now we'll start to get to my point. A few years back, even in 2013, I could have never believed I would success in a big beauty pageant competition nor even take part in such thing. I didn't believe in success then and I had and had had people around me who were skeptic towards these kinds of things and I've heard many times that I'm too short, no you won't success. 

Anyway, some kind of a passion arouse from me and lit on fire as year 2014 was around the corner. I have had many opportunities and I'm happy I haven't taken all of then. A huge goal in winter 2014 was to be a part of Miss Helsinki competition and see what happened: I came First Runner Up. So pretty damn good to me. And we did have a tough competition !

I wished to win very badly but I am very proud of myself and my accomplishment. I found my thing and I definitely want to do similar things. I'm really so excited of everything and there is still a huge passion. As I've said, I am really at a point where I don't know what to do since there are so many opportunities ! Anyway some of the plans I've made or what I hope to do may get some backfire because of my back tattoos. 


Kyllähän mä voin elää hyvin tatuointi kanssa, mutta kun sain äärimmäisen hienon ja ihanan mahdollisuuden käydä poistattamassa tatuointini, niin miksipä ei !? 

Minulla oli tiistaina tapaaminen Karhupuiston Plastiikkakirurgian kanssa ja pääsimme niin hyvään yhteistyösopimukseen, että minun yllätyksekseni aloitimme operaation heti samalta istunnolta.

Minulle laser tatuoinninpoisto tehdään yllä olevan kuvan laitteella. Poisto on nopea turvallinen menetelmä ja itse poisto kestää yllättävän vähän aikaa, hoitoalueen koosta riippuen noin 10 minuuttia. Poistoja tehdään 3-8 kertaa ja määriin vaikuttaa niin tatuoinnin väri, värin laatu, tatuoinnin ikä ja paikka. Minulle arvioitiin projektin kestävän noin vuoden ja poistoja tullaan tekemään vielä noin 5-6 kertaa..

// I can live with my tattoos of course but because I got an extremely awesome and lovely chance to get my tattoo removed, why not ?!

I had a meeting with Karhupuisto Plasticsurgery on Tuesday and we got in such a good deal that to my surprise we started the operation right away. 

The tattoo removal will be made with the gun looking equipment you can see on the photo above. The removal is a fast and safe operation and the removal itself takes surprisingly little time, depending on the size of the area to removed just about 10 minutes. Removals will be done 3 to 8 times depending on the tattoos color, quality, the tattoos age and place. To me removals will be done 5 to 6 times.. Tatuoinnin poistossa laser hajottaa värin pintakerroksen, mikä hajoittaa sen pieniksi osiksi, jotka siirtyvät sitten aineenvaihdunnan mukana pois. Laser ei aiheuta arpea, jos itse pitää huolen jatko hoito-toimenpiteistä. Näitä ovat esim. ei hikoilu muutamaan päivään opearaation jälkeen, ei uintia muutamaan viikkoon eikä aurinkoa 4-5 viikkoon. Bepanthenia sitten levitellään myös päivittäin.. Myöskin laser voi aiheuttaa heti vesikellojen muodostumisen eikä näitä saa tietenkään repiä... Pieniä pigmenttihäiriöitä saattaa tulla, mutta ne usein normalisoituvat ajan myötä.

Lisää tatuoinninpostosta voi käydä lukemassa TÄSTÄ.

// In the operation, the laser brakes through the colors surface and brakes it into small pieces that then move on to your metabolism. The laser won't create scars if you take care of treatment after the operation. These are not to sweat in a few days after the operation, not to swim in a few weeks and not sunbathing in 4 to 5 weeks. Also laser may cause blisters and it is important not the scratch these open ! Small pigment changes may occur but they will fade away in time..


Tässä tiistai iltana otettu kuva. Vesikellojahan mulla muodostui erityisesti tonne selän herkimpiin osiin. Pahoittelut ällöttävästä kuvasta..

// This picture is taken on Tuesday evening. As you can see there did come some blisters.. I'm sorry for the disgusting picture..


Ylläolevasta kuvasta näkee jo hieman, miten tatuointi "hajoilee" ja hajoaminen kestää pikkuhiljaa muutaman viikon ajan. Ihon paraneminen kestää sellasen kuukauden tai enemmän, jolloin seuraava poisto voidaan jälleen tehdä... 

Ja on tosiaan oltava rehellinen, mikään kiva operaatio poistohan ei todellakaan ole. Itse koin, että poisto sattui enemmän kuin laitto. Laserin pistellessä ihoa puristin vain hampaita yhteen, sillä nipistely oli ihan mieletöntä. Varsinkin mun poistettavalla alueella, sillä selässähän iho on todella ohutta, varsinkin tossa selkärangan kohdalla esim, johon rakkulatkin tulivat. Mahdollisuushan on tietenkin pinnapuoliseen puudutukseen, mutta se vaikuttaa sitten laserin tehoon.. Iho turtuu hieman ensimmäisten "pistojen" jäljiltä, mutta loputkin kyllä tuntuvat. Iho on hieman herkkä operaation jäljiltä muutamia tunteja, mutta illalla iho ei oikeastaan tuntunut enää niin pahalta..

Näin toivonkin, että Te, jotka pohditte tatuoinnin ottoa, pohtikaa sitä tatuoinninottoa pitkään, älkääkä  todellakaan ottako tatuointia hetken mielijohteesta. Se kulkee mukana sitten koko elämän. Hetken ajatus saattaa tuntua hyvältä idealta, mutta entäs sitten 10 tai vaikkapa 20 vuoden päästä ? Tatuointikaan ei näytä samalta ikuisuutta.. Tatuoinninpoisto mahdollisuus on olemassa, mutta se on sitten melkoinen taloudellinen sijoitus. Hinta voi olla jopa useita tuhansia euroja.

Jos joku kuitenkin unelmoi tatuoinninpoistosta, voin lämmöllä suositella Karhupuiston Plastiikkakirurgiaa, jonka sivuille ja muihin toimenpiteisiin pääset tutustumaan TÄSTÄ. Tatuoinninpoiston suorittaa aina lääkäri tai erikoissairaanhoitaja, joka on saanut erikoiskoulutuksen tatuoinninpoistoon. Voin suositella Karhupuiston Plastiikkakirurgiaa myös ammattitaitoisen ja ihan henkilökuntansa puolesta ja hyvästä toimivasta asiakaspalvelusta. Jos olet kiinnostunut tatuoinninpoistosta voit helposti lähettää kuvan tatuoinnista osoitteeseen info@karhupuisto.fi ja saada kuvien perusteella helpon ja nopean konsultaation, jos sinun on esim. vaikea päästä klinikalla käymään. TÄSTÄ pääset tutustumaan myös klinikan muihin tarjoamiin palveluihin.

Jos haluat seurata vuottani operaationi parissa, muistathan klikata itsesi blogini lukijaksi sivun oikeasta laidasta, niin et missaa operaationi kulkua. Tulen kertomaan tatuoinnin poiston vaiheista blogissani ja sitten kun operaatio on valmis, niin tulevat tietty ennen ja jälkeen kuvat. Niitä odotellessa ;)

Toivottavasti postauksestani oli apua jollekin ja kuten sanoin, toivottavasti pystyn olemaan varoittavana esimerkkinä. Haluasin muuten lisätä vielä, että mulla ei ole mitään tatuointeja vastaan ja kukin tekee omalla iholla, mitä haluaa. Tällä kertaa ei vaan passannut mulle ja kumpa olisin sen tiennyt aiemmin ja ollut ehkäpä fiksumpi.. Ei sen kummempaa.
 Juttua saa jakaa sosiaalisessa mediassa. :)

xx C// From the second picture above you can see how my tattoo is already breaking. Breaking will happening a few weeks and it takes 4 to 6 weeks for the skin heel. Next removal will be done again when the skin is heeled.

And to be honest tattoo removal ain't no kids play. It really hurts like hell. I felt removing was even more painful than tattooing itself. Also my tattoo is in a sensitive spot where skin is very thin.. Local anesthesia is possible but it affects a bit negatively on the removal. In a way that color won't remove as much as if not using any anesthesia.. 

This is why I hope that You who think of taking a tattoo. Think it through properly. Don' t take a tattoo impulsively. A thought of a tattoo may feel like a pretty good idea but how about in 10 or even 20 years ? A tattoo will be with you for the rest of your life and it won't look the same through out years. You can of course remove your tattoo but is is a long operations and a pretty big financial investment. Price can go up to many thousands of euros.

Anyway, if you are considering removing a tattoo I can highly recommend Karhupuisto Plastiikkakirurgia (plastic surgery). Websites are only in Finnish at the moment but don't hesitate to email info@karhupuisto.fi for further consulting.

If you want to follow my year with my operation, don't forget to add yourself to my readers. I'll be blogging about my operation until the last point. :)

I hope that somebody found some help of my post and I really hope that I can be a cautionary example !

xx C

18 kommenttia :

 1. Tää oli tosi hyödyllinen juttu! :) Ite en ole poistamassa mitään tatuointia, mutta tuli yllätyksenä noi vesikellot ja kivuliaisuus.. Varmasti auttaa monia jotka haluaa eroon tatuoinnista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Sitä toivonkin, että tämä postaus löytäisi mahdollisimman hyvin ihmiset, joita aihe kiinnostaa:)

   Poista
 2. Hei mitä kokoa sun biancaneven urheiluhousut on? Oisin halukas tilaamaan, mutta en tiedä koosta... Ei sulla olisi meille mitään alekoodia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut mulla on XS kokoa.. :) Tällä hetkellä en tee erityisempää yhteistyötä Bincaneven kanssa, mutta katsotaan jos saisin jtn aikaiseksi ;) :)

   Poista
 3. Pakko sanoo, että toi sun tatuointis oli kyl älyttömän hieno! Ymmärrän kyllä miksi sen poistatat ja sullehan se on parempi, kun mahdollisuudet paranee :)

  VastaaPoista
 4. Kiitti tästä postauksesta! Itekin samaa pohdiskellut jo pitkään. Mikähän laser heillä on käytössä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä vain ! Mä selvitän ton laserin sulle asap !

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus! :) Tatuointia kyllä kannattaa aina harkita tarkkaan ja jos siihen päätyy niin etsiä hyvin ammattitaitonen tatuoija. Itselläni on todella rakas tatuointi (teksti) kyljessä johon olen todella tyytyväinen, mutta eräs toinen tatuoija varoitti, että vuosien mittaan tatuointini ei enää näytä nätiltä, koska kirjaimet on tikattu liian lähekkäin, lopputulos on siis myöhemmin sotkuinen. Tälläiset harmittaa aina jälkikäteen! Varsinkin kun tatuoinnilla on tunnearvoa, jolloin sen poistaminenkaan ei tunnu hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Just tollasiaki asioita pitää miettiää, että kuinka tatuointi pitäisi tehdä, tai noh, tatuointiartistinhan sen pitäisi osata. Toivon, että ihmiset just miettis tatuointiasioita paremmin ja hankkii sitten myös hyvän tatuoian.. :)

   Poista
  2. Kiitos :) Just tollasiaki asioita pitää miettiää, että kuinka tatuointi pitäisi tehdä, tai noh, tatuointiartistinhan sen pitäisi osata. Toivon, että ihmiset just miettis tatuointiasioita paremmin ja hankkii sitten myös hyvän tatuoian.. :)

   Poista
 6. Onnea kovasti tähän projektiin! Toivottavasti iho paranee nopeasti. Ja kovasti menestystä noihin kauneuskilpailuihin myös! :)

  VastaaPoista
 7. hei miltä siivet nyt näyttävät, onko edistynyt poisto? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka !

   Nyt pidetään pientä kesätaukoa poistossa ! Jos haluat voit laittaa mulle sähköpostia, niin voin laittaa tämän hetkiset kuvat :)

   Poista
 8. Moi! :) Oletko käynyt vielä poistattelemassa kuvaa? Kiinnostaisi kovasti nähdä tuloksia, kun itsellä sama projekti ajatuksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Jätin homman kesken, kun oli niin helvatan kivulias prosessi :/ ovat paljo haaleammat kuin näissä kuvissa, mutta tunnistettavissa siiviksi edelleen. Harkitsen poistoa kerralla muualla tai vain tatuoinnin korjaamista mieluisammaksi..

   Poista
  2. Okei, ikävä kuulla :( tietty kuvasi oli aika iso, jolloin voisi kuvitella kivunkin olevan paljon pahempaa kuin pienellä alueella, toivottavasti saat vielä kuvan poistettua tai mieleisen kuvan tilalle :)

   Poista

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*