maanantai 10. elokuuta 2015

Väria ja Voimaa Solkusta
Huhhuh, mikä viikko takana !

Äitini muutti viikko sitten lauantaina Oulusta Vantaalle ja useampi päivä onkin vierähtänyt auttamalla äitiä muuton kanssa sekä viettämällä aikaa mamin luona. Viimeksi kun ollaan nähty kuitenkin tammikuussa.. Samaan aikaan töitä on painettu todella paljon ja tuntuu, että univelkaa riittää muillekin jaettavaksi. Ollaan käyty Hyena Teamilla hoitamassa asioita mm. Turussa sekä Tampereella ja nyt valmistellaan kovasti erästä reissua, josta kerron myöhemmin lisää.


Mutta sitten päivän aiheeseen. Kiireiden lomassa ja oikeastaan aika paljolti tän säänkin vuoksi, ei ole ollut aikaa eikä mahdollisuutta nauttia auringosta. Iho tarvitsee ja kaipaa D-vitamiinia säännöllisesti ja huomaan heti itsessäni, jos minulla on puutetta auringosta ja D-vitamiinsta: iho kalpenee, iho-ongelmat lisääntyvät (kasvojen alueella sekä atooppisen ihon johdosta) ja iho on muutenkin eloton. Olen kalpeimmillanikin ruskeampi kuin perussuomalainen, mutta sekin aiheuttaa minulle tietynlaista identiteettikriisiä, jos tunnen oloni kalpeaksi, minkä vuoksi mun on tavallaan pakko ylläpitää jonkinlaista ruskestusta. Kuulostaa ehkä hassulta. 

Joka tapauksessa, nyt kun olemme pitäneet taukoa tatuoinninpoistossani, niin aurinkoa on saanut ottaa vihdoin turvallisesti. Mulla ainoaksi vaihtoehdoksi ylläpitää D-vitamiinin saantia ja rusketusta on jäänyt solarium, sillä ain't nobody got time for laying in the sun. :D Sitä kuulee aina kaikenlaista puhetta solariumin vaaroista ja varoituksista, joten päätin ottaa selvää kuinka käyttää solariumia oikein, jotta saan parhaan lopputuloksen tekemättä hallaa itselleni. Tutustuin lisäksi solkkurasvojen maailmaan ja loppupeleissä selvisisi, että oikein käytettynä solarium on jopa turvallisempi kuin auringonotto.

Yllätyin todella paljon ja opin sitäkin enemmän, kun kävin kuulemassa solkkuilusta Tanshopilla Malmin FreshSolarium pisteellä. Ainakin itse olen käyttänyt solkkua väärin ja käsitykseni ruskettumisesta muuttui. Myöskin solkkurasvojen maailma avautui itselleni ihan uudella tavalla ja sen vuoksi haluankin nyt jakaa mahdollisimman paljon oppimastani teidän lukijoiden kanssa.


Monesti kaivatessa nopeaa rusketusta mulla on ollut tapana ottaa hemo pitkä rusketusaika, jopa 27min kerralla, ja näin odottanut saavani hyvän rusketuksen. Näin tekemällä ihoni on joutunut kovalle rasitukselle ja rusketus lähtee myös nopeasti. Tanshopilla suositeltiin aloittaessa rusketusprojektia erityistä solarium kuuria, jossa aloitetaan n. 5 minuutista ja joka toinen päivä aikaa nostetaan 15 minuuttiin, kunnes saavutetaan haluttu rusketus. Yli 15 minuutin aika on tarpeeton ellei ole jo kokenut solariumin käyttäjä ja ihon pigmentti on jo aika tumma. Itselleni, joka olen jo aika ruskea, riittää 15 minuutin aika muutaman vkn välein ylläpitämään nykyistä väriäni. Lisäksi käytän voidetta, joka auttaa ylläpitämään rusketusta vieläkin pidempään.

Käydessäni Tanshopin solariumeissa (www.freshsolarium.fi) Herttoniemessä ja Malmilla olen huomannut myöskin heti eron keskustan solariumeihin: solkut ovat tehokkaampia, sillä niistä pidetään hyvää huolta ja lisäksi lamput niissä vaihdetaan ennen määräajan umpeuduttua. Lisäksi Malmin pisteeltä löytyy pari solarium laitetta, joita ei ole missään muualla Suomessa. Ne mm. puhuvat sinulle ja löytyy kaikenlaista säätelynappia tuuletuksesta tuoksuihin. 

Lisäksi FreshSolarium Clubin kaikki solariumlaitteet säteilevät UV-A ja UV-B säteitä eli samoja kuin aurinkokin. UV-B käynnistää ihossa D-vitamiinin tuotannon.


Kuinka moni muu on ollut ihan hukassa mitä tulee solkkurasvoihin sekä niiden käyttöön ja tarkoitukseen ? Mulla tuli ihan yllätyksenä, että on tuotesarjoja eri ikäisille, eri ihon pigmenteille (ruskea, punanen, harmaa), eri ihotyypeille sekä toivotulle rusketukselle. Miehille, kasvoille, jaloille yms. Rasvoissa on erityisiä ainesosia, jotka auttavat nostamaan rusketuksen ihon syvemmistä kerroksista pinnalle ja näin antavat paremman lopputuloksen. Lisäksi voiteet syväkosteuttavat, auttavat ikääntymisen merkkejä vastaan ja pidentävät rusketuksen kestoa. Iholla oikeen tuntuu, kun voide imeytyy ihoon ja lisäksi iholle jää hyvä tuoksu, kun yleensä haiskahtaa sellaiselle, noh u know, rusketukselle.. :D Tanshopilta löytyy Suomen laajin valikoima rasvoja ja heiltä saa myös neuvoa sopivan rasvan löytämiseksi. Tuotteita löytyy myös eri lompakoille, eli halvemmastikin tuotesarjasta voi löytyä itselle sopivampi tuote kuin kalliimmasta sarjasta !

Eikun iloista ja turvallista ruskettumista kaikille ! Maltti on valttia ! ;)

xx CC

ps. TÄSTÄ pääset kurkkaamaan helposti Tanshopin sivuille tutustumaan tuotevalikoimaan sekä TÄSTÄ katsomaan Tanshopin FB-sivua !


9 kommenttia :

 1. Noissa laitteissa on ilmeisesti UVB-säteilyä tuottavat lamput, koska D-vitamiinia niistä ei muuten voi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, FreshSolariumin solkut säteilevät myös UV-B:tä :)

   Poista
 2. "7.Muodostuuko solariumissa elimistööni D-vitamiinia?

  Ei. Solariumista puuttuvat D-vitamiinia tuottavat UVB-säteet. Solarium saattaa jopa tuhota elimistön D-vitamiinia."

  Oho kappas vain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fresh Solariumin solarium laitteista tulee myös UV-B:tä:)

   Poista
 3. Moi! Löysin sun blogin etsiessäni tietoa tatuoinninpoistosta. Mulla itsellänikin on sattumoisin yläselässä mustaharmaat siivet joista haluan päästä eroon, eri malliset kuin sulla mutta about saman kokoiset! Mun omissa on aika paljon valkoistakin käytetty, miten sulla? Oon lukenut että valkoinen ei lähde tai lähtee huonosti pois laserilla... Miltä sun siivet nyt näyttää, olisko mahdollista saada kuvaa blogiin jonkun postauksen yhteydessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ! Mulla on vain mustaa väriä, joten en ole oikea ihminen kertomaan, miten valkoinen väri poistuu.. :S poistoprojekti jatkuu taas tässä alkusyksystä, jolloin teen varmaan aiheesta jälleen postauksen.. Voin kuitenkin laittaa esim. sähköpostiisi tän hetkisen kuvan jos haluat :)

   Poista
 4. Mistä oot tilannu noi piilarit :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nissenin verkkokaupasta ! Mutta löytyy varmaan muualtakin.. Kyseiset linssit on Air Optix Colors merkkiset ja värissä sterling grey :)

   Poista
 5. No niin mitä siitä jos on täyttänyt huuliaan...itsellä on
  huulia täytetty kahdesti ja viikonloppuna tulee kolmas kerta.
  Ihmiset on turhia moralisoijia...

  VastaaPoista

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*