tiistai 27. lokakuuta 2015

Tieto lisää tuskaa, Mutta se voi myös vapauttaa


Heipsan !

Juuri, kun alkoi tuntua siltä, että mikään ei voi pysäyttää, niin päädyin viettämään viime viikonloppuni sairaalassa. Viime ajat ovat olleet melkoista vuoristorataa ja henkisesti rankkoja viikkoja, mutta olen pysynyt tarmokkaasti pystyssä, enkä ole antanut itseäni romahtaa kaiken stressin keskellä. Moni onkin ihmetellyt, miten hyvin olen kestänyt tilanteen..

Viime viikko alkoi erittäin hyvissä merkeissä. Uusia hyviä juttuja, positiivinen fiilis ja etäällä kaikesta pahasta. Torstai iltana nousi sitten korkea kuume, perjantai aamuna happi ei enää meinannut kulkea rintakipujen takia, niin mut kiidätettiin pikaisesti päivystykseen. Mulla oli kropassa vakava tulehdustila, joten jouduin siitä sitten heti sairaalaan antibioottitiputukseen..

Hyi, oli kyllä ihan hirveetä. Jotenkin mulla on tullut kauhea pelko sairaaloita ja piikkejä kohtaan ja jouduinkin monesti pinnistelemään, etten pyörtynyt tai saanut paniikkikohtauksia tiputuksia asentaessa, verikokeita ottaessa tai itse sairaalassa ollessani.  


Sairaalalepo tuli kuitenkin kohdalleen, sillä en muista milloin viimeksi olisin saanut vain olla. Just me, myself and I eikä tarvinut huolehtia oikeastaan mistään. Hoitajien kanssa jutusteltua tuli ilmi, että oli erittäin todennäköistä, että kropassani oli tapahtunut vastareaktio. Eli kaiken stressin jäljiltä, kun aloin vihdoin hellittää, vastustuskykyni romahti kerralla ja tulehdus pääsi valtaan.

Alkuun olo tuntui avuttomalta, mutta todellisuus on se, että vaikka kuinka haluaisin taistella ja auttaa tilanteessani, niin en kykene siihen. On oltava itsekäs ja huolehdittava itsestä ensin. Elämästä ja asioista on tullut sellaisia kuin ovat vuosien ja vuosien saatossa, niitä ei voi myöskään muuttaa hetkessä, vaikka haluaisikin. 


Ennen sairaalaa tuli luettua Janne Viljamaan - Narsistin lapsena. Bongasin kirjan jostain iltasanomien artikkelista ja mun oli saatava se. Kirja oli todella avaava ja auttoi ymmärtämään monia asioita, mitä lapsuudessani on tapahtunut. Kirjaa oli välillä melkein jopa pelottavaa lukea, koska niin moni asioista täsmäsi omalla kohdallani. Välillä myös suututti, kun tajusi, miten oma vanhempi on voinut vaikuttaa niin negatiivisesti omaan elämään. Elämä olisi ollut parempaa ilman tätä ihmistä. Vaikea sanoa tällaistä ääneen ja niin, että kuulija asian ymmärtäisi. Omasta vanhemmasta kun on kyse..

Toinen kirja, jonka aloitin juuri ennen sairaalaan menoa on Kimmo Takasen - Tunne lukkosi. Se auttaa löytämään ja ymmärtämään oman elämän tunnelukkoja ja niiden vaikutuksesta omaan käyttäytymiseen. Kuinka niistä voi kasvaa ja sitä kautta elää onnellista elämää. Voi kuulostaa ehkä hölynpölyltä, mutta kirja on tähän mennessä ollut todella hyvä. Ihmisen psykologia on kyllä niin mielenkiintoista ja siitä lukeminen vielä mielenkiintoisempaa. 

Oh well, täällä ollaan nyt kuitenkin toipumassa levon merkeissä ja suunniteltu, miten saisi asiat taas kulkemaan raiteillaan. Olen optimistinen, vaikka tänään taas tuntui jossain kohtaa siltä, että ei tästä tuu mitään. 

Rakkautta ja huolenpitoa, muistakaa pitää huolta itsestänne. ♥

xx CC9 kommenttia :

 1. Onko sun isä vai äiti ollut narsisti? Voimia sinne ja pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei, ikävä että oot joutunut sairaalaan. Olin itekin viime keväänä osastolla viis päivää sisäelintulehduksen takia ja ei se mitään hauskaa ollut... Tsemppiä paranemiseen, oot sympaattisen ja kivan oloinen tyyppi 😊

  VastaaPoista
 3. Koita parantua ja jaksaa. En tunne sua mut musta tuntuu et oot saanu liikaa ihmisiä palvelemaan sun ympärille vaan siks koska oot tunnettu nykyään. Sulle tekis varmasti hyvää jutella niitten kanssa jotka tunnit just teininä ja lapsena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh ! Pakko sanoa, että aint nobody out there palvelemassa mua. Ei todellakaan :D en nyt tosta tunnettavuudesta osaa sanoa, mutta olen todella nöyrä ja viimiseen asti vältän pyytämättä apua ihmisiltä ympärilläni.

   Poista
 4. mistä se sun mekko on joka sul oli halloweeninä päällä? :) se oli upee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ! Se on ihan ebaystä tilattu :S törmäsin siihen sattumoisin..

   Poista
 5. "Välillä myös suututti, kun tajusi, miten oma vanhempi on voinut vaikuttaa niin negatiivisesti omaan elämään. Elämä olisi ollut parempaa ilman tätä ihmistä. Vaikea sanoa tällaistä ääneen ja niin, että kuulija asian ymmärtäisi. Omasta vanhemmasta kun on kyse.."

  Hei, täällä toinen narsistin lapsi! Minulla isä narsisti. Ymmärrän täysin nuo tuntemukset ja rohkeaa kun uskallat kirjoittaa tuosta. Elämä tosiaan olisi ollut parempaa ilman tätä ihmistä. Monet ei kestä, että noin voi ajatella omasta vanhemmastaan, mutta toinen narsistin lapsi kyllä ymmärtää. Narsisti vanhempi tukahduttaa sun elämän liekin ja on määritellyt koko sun elämän. Sit kun pääsee muuttaan omilleen alkaa puhdistautumis- ja irtautumisprosessi tästä ihmisestä. Jota säkin näköjään käymässä kovasti läpi.. Lukenut sun aiempiakin kirjotuksia, niin mulla myös valintana olis, että en halua olla yhteyksissä tämän vanhemman kanssa, mutta helppoa ei oo päästä irti narsistin otteesta, kun on syntymästä saakka ollut hänen valtansa alla alistettavana, niin sitä on heikko sanomaan vastaan tai pistämään rajoja, mutta toivottavasti tässä vahvistuisi..
  Mä olen myös lukenut tuon kirjan, löysin sen sun Facebook sivun kautta kun olit linkannut tekstin : "Narsistivanhempi kasvattaa lapsista masentuneita ja taitamattomia." Eli kiitos sulle, hehe :D
  Oli vaan lohduttavaa kun olet uskaltanut ottaa asian esille koska on huojentavaa nähdä, että joku muukin kamppailee vielä asian kanssa ja yrittää työstää asiaa jotta sais rauhan sen kanssa ja voisi keskittyä enemmän elämään nyt kuin menneeseen. Mutta narsisti vanhempi on jättänyt jälkensä joiden puhdistaminen on vaativaa ja kestää aikansa...
  Mutta tsemppiä sulle ja mulle prosessiin!! <3 Kiitos kun olet avautunut aiheesta, auttaa muita uhreja :)

  VastaaPoista

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*