keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Puolialasti ItsekunnioituksellaHeipsuli.

Nyt mun on kirjoitettava asiasta, mikä sai mut tunteisiin luettuani tuttuni Tarun blogipostauksen
"Puolialasti vailla omaa kunnioitustaTiesin heti, että kyseessä on teksti, joka ainakin uppoasi minuun, huonolla tavalla. Tekstin luettuani pohdiskelin asiaa ja aihetta todella paljon, luin aiheesta artikkeleita ja päätin ottaa aiheeseen kantaa omassa blogissani.

Taru kirjoittaa blogissaan kuinka häntä hävettää ja nolottaa vuoden takainen keissimme, jossa olimme molemmat pukeutuneet bodyaseuihin, Taru kisuksi minä pupuksi, ja päätimme olla asuissa Showroomissa vappuna. Blogissa on lisäksi kuvat asuistamme sekä vuodatusta siitä mikä hirveä virhe ja nolo homma koko ilta oli. Noh, ensimmäinen asia mihin kiinnitin huomiota oli se, että Taru sanoo, ettei halua asialla huomiota, mutta haluaa kuitenkin kirjoittaa aiheesta blogipostauksen kuvien kera asusta, joka aiheutti tämän suuren häpeän. Tekstin pointtina taisi olla, että hävetti olla baarissa bodyasussa, mutta hänen somensa on kuitenkin täynnä alusvaate- ja puolalastomiakuvia. Jotenkin vuodatus ei kuulosta oikealta mun korvassa, sillä eihän hän paljastanut baarissa mitään, mitä ei olisi somessa jo nähty. Enkä todellakaan kritisoi kuvia, sillä teenhän sitä samaa itse kuten monet muutkin. Jotenkin Tarun tuntema häpeä kuulostaa turhalta. Unohtamatta sitä, että slut sheimaa samalla minut sekä jokaisen naisen, joka pukeutuu paljastavammin tai näyttää seksuaalisuutensa muulla tavalla. Tekstillään hän osoittaa kulkevansa niiden normien mukaan, jossa nainen nähdään objektina ja jossa häntä arvostellaan hänen seksuaalisuutensa mukaan. Eräässä artikkelissa sanotaan hyvin:

"When we participate in slut shaming in any capacity, we contribute to a culture in which female sexuality is understood to be dirty, immoral or even dangerous. In a culture like that, girls learn that their value as a human being is dependent on their sexual "purity."

Juuri tämän takia mun mielestä Tarun kirjoittama teksti onkin just erittäin huono esimerkki, varsinkin nuorille naisille. "Don't regret what you once wanted." Tästä päästäänkin mun tekstin aiheeseen eli slut sheimaukseen.

Tarkastellaampa kirjoitusta tarkemmin. Tyttöä hävettää ja nolottaa, koska oli ihmisten silmien alla baarissa bodyasu päällä. Tyttö otti siitä vielä enemmän itseensä, koska poikaystävä suuttui asiasta. Miksi ? Miksi, miksi, miksi. Luulisi, että aiheesta kirjottaminen saisi häpeämään vielä lisää, kun kerta oli niin noloa. Itse näen illan niin, että kaksi kaunista, seksikästä nuorta naista päättivät pukeutua vähän räväkämmin vapun kunniaksi baariin ja näyttää vaan, mistä tytöt oli tehty. Tytöt eivät sekoilleet, dokanneet, lääppinrey miehiä, hakeneet hakemalla miesten huomiota. Itse pukeuduin ihan itseäni varten, tunsin itseni itsevarmaksi ja todella seksikkääksi, mikä tuntui hyvältä. Totta kai. Kellekään ei ole aiheutunut harmia, ketään ei satutettu. Mistä moinen häpeä ?

Olen aina ihmetelly sitä, miten naiset pyörittelevät toisilleen silmiään ja haukkuvat toisia horoiksi, vain vaikka jos joku pukeutuu tai käyttäytyy jotenkin, miten ei itse pukeutuisi tai käyttäytyisi. Joku on horo, koska pukeutuu paljastavammin, toinen on horo koska näyttää seksuaalisuuttaan vähän enemmän, kolmas on horo koska hän ei pidättäydy seksikstä eikä säästele itseään yhdelle miehelle. Huomaa sarkasmi. Miten se on sulta pois, jos joku toinen pukeutuu paljastavammin, seksikkäämmin, harrastaa irtosuhteita yms. ? Ei mitenkään. Ainoa järkevä syy, jonka itse keksin on kateus, jollain tasolla. Itse pukeudun juuri niinkuin haluan, olen kenen kanssa haluan ja olen itsevarma oma itseni. En ole tahallisesti toiminnallani yrittänyt satuttaa ketään. Vika on ihan siellä toisessa päässä, joka ottaa itseensä tommoset asiat. 

Mun neuvo nuorille naisille ja miksei muillekin: rakasta itseäsi. Haali itseäsi ja vartaloasi. Anna itsevarmuutesi ja rakkautesi itseäsi kohtaan voimaannuttaa Sinut. Älä tuomitse muita heidän valinnoistaan. Lopeta horo sanan viljely. Ensi kerralla, kun ajattelet jotain tyttöä horoksi, kysy itseltäsi miksi. Miksi tämä ihminen saa minut tuntemaan näin. Keksitkö oikeasti järkevän vastauksen ? 

Eräässä artikkelissa sanotaan: 

"Slutshaming is sexist because only girls and women are called to task for their sexuality whether real or imagined; boys and men are congratulated for the exact same behavior. This is the essence of sexual double standard: Boys will be boys and girls will be sluts".

Slut sheimauksella korostat sitä maailmankuvaa, että miehet pyörittävät tätä maailmaa ja naiset ovat pelkkiä objekteja, joiden on mentävä miesten ja naisten toisilleen asettamien normien mukaan, jossa seksuaalisuuden ilmaiseminen naisella on jotenkin paha asia. Slut sheimauksella korostat naisten ja miesten eri arvoisuutta. Slut sheimauksella hyväksyt sen, että pojat/miehet saavat tehdä mitä haluavat vain koska ovat poikia. Jos joku hyvännäköinen itsevarma mies olis vappuna pukeutunut pelkkiin valkoisiin boksereihin eipä siitä syntyis mikään haloo tai vastaavanlailla pyöritettäis silmiä.

  Slut sheimauksella osoitat, ettet ole itse yhtään sen parempi.

Ei ole olemassa "horoja". On olemassa negatiivisia asenteita ja mielipiteitä.

Aion itse ainakin seisoa selkä suorana itsevarmana, olla oma itseni sekä toteuttaa itseäni. Ja suosittelen sitä kaikille muille. Tukekaa toisianne, kuunnellaa toisianne, olkaa seksuaalisia, olkaa omia itsejänne. Kunhan ette fyysisesti tai henkisesti satuta ketään. Älä pelkää muiden mielipiteistä. Älä määrittele itseäsi muiden mielipiteillä. Vapauta itsesi, ole SINÄ. En itse aio tuomita ketään heidän teoistaan ja valinnoistaan tai menneisyydestään tai asioista, joita en itse tekisi. Se ei ole mun asia. Älä säkään. <3

"Girls compete with each other. Women empower one another."

Älä häpeä tai ainakaan alista muita naisia tuntemaan häpeä. Sen vasta pitäisikin hävettää.

Besos,

xx CC

Ps. Tässä linkit muutaamiin mielestäni hyviin artikkeleihin asiasta:
 
#nomakeup #me #ihanluonnossa #itsevarma #itsekunnioittava #stopslutshaming #nosluts #whyusomad

61 kommenttia :

 1. Arvostan tekstiäsi! Pidä puoliasi myös jatkossa!
  Odottaen lisää julkaisuja!

  Terv. Osteri

  VastaaPoista
 2. Hmm, en kyllä ihan allekirjoita tota ettei pelkkiin boksereihin pukeutuneelle miehelle pyöritelläis silmiä :D pakko myöntää että saattaisin itsekin hieman pyöritellä, koska suomalaisessa kulttuurissa on kuitenkin hyvien tapojen mukaista pukeutua jokseenkin peittäviin vaatteisiin. Tällä ei kuitenkaan olisi ainakaan mun mielestä mitään tekemistä slut sheimaamisen kanssa, vaan enemmänkin sen kanssa, että joku poikkeaa siitä "kohteliaasta" tavasta, oli sitten nainen, mies tai mursu :D Joka tapauksessa oon sun kanssa siitä samaa mieltä, että ihmiset saa tehdä just niinkuin haluaa, ei se oo muilta pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ymmärsin oikein, niin eihän sillä oliskaan slut sheimaamisella tekemistä, jos joku mies noin tekisi. :) Mun tarkotuksena oli heittää, että jos laitetaan mies ja nainen baariin vähissä vaatteissa, kumpaa paheksuttaisiin enemmän ?

   Poista
 3. Hyvä teksti mun mielestä! Ehkä vähän pisti silmään kuinka korostit Tarun tekstiä, mun mielestä ois riittäny maininta siitä ja sen jälkeen käsitellä asiaa yleisemmällä tasolla. Mutta ymmärrän, että haluat tuoda tässä kyseisessä asiassa mielipiteesi esiin, jolloin asiaa koskevien henkilöiden nimet tulevat esille.
  Yleisestikin oon samaa mieltä sun kanssa siitä, että mitä on tehnyt niin turha sitä on lähteä enää ruotimaan. Varmasti monella on asioita, jotka jälkikäteen kaduttavat, mutta on tekohetkellä tuntunut oikealta ja hyvältä ja sen on tehnyt itseä varten, ei muita.
  Ihan ymmärrettävää, että teidän asut on herättäny huomiota. Itsellänikin varmasti pää kääntyisi, mutta alku"järkytyksen" jälkeen katsoisin ehkä kroppia ja ajattelisin että vau, tuossa on kaks itsevarmaa naista. Itsekunnioitukseen asia ei musta liity millään tavalla, koska ette oo huorannu tai jahdannu miehiä tai sekoillu kännissä. Jännää tosiaan, että IGssa voi olla puolialasti, mutta ei sitten huvin vuoksi vappuasussa..
  Tsemppiä sulle cheyenne! Oot vahva nainen, jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ! Juuri tämmöstä reaktiota mä toivonkin ihmisiltä. :) ja jos ei sitten olisikaan erityisemmin pitänyt näkemästään kropastaan niin ei lähde just pyörittelemään silmiään tai haukkumaan yms. !

   Poista
 4. Samat pointit tulivat mieleen. Ainoa asia miksi juttu on kirjoitettu("vaikka hävettää") on nimenomaan huomionhaku. Eli ei sitten hävetä kuitenkaan. Ja Instan kuvien perusteella tämä käsitys kyseisen Tarun kohdalla varmistuu. No kateus se on aina suomessa olemassa. Jos joku uskaltaa olla avoimen seksikäs, Suomi siihen ei tunnu olevan valmis vieläkään. Helsinki on olevinaan suurkaupunki mutta piirit ovat pienet ja kansainvälisyys olematonta. Huomioin myös saman kuten edellinen kommentoija. Eli turhaan korostat Tarun kirjoitusta omassa blogissasi enemmän kuin sille tarvitsisi huomiota antaa. Muuten taas rehellisen hyvä ulostulo. Tsemppiä KiCC KiCC

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mulla meni toi Tarun juttu tunteisiin, että tuli ehkä ylikorostettua sitten häntä :S Asian toki olisi voinut ilmaista esimerkki ihmisillä.. :)

   Poista
  2. Yksi maininta ja jos tuo linkki siihen blogiin toimisi, olisi riittänyt.

   Poista
 5. Voi luoja jos joku ei viihdy puolialasti baarissa ni onko se sinulta pois? Kukaan ei sanonu sinusta mitään, ja voit jatkossakin keikkua perse paljaana kylillä vaikka joka viikonloppu jos siltä tuntuu. Se on SINUN tapasi osoittaa seksuaalisuutesi, mutta joku toinen haluaa tehdä sen toisella tavalla. Ei ole sinun päätettävissäsi, mikä on oikea tapa.
  Ja kokoajan jauhat tuota että ole oma itsesi. Et ihan taida tajuta että kaikki ei vain halua olla paljastavissa vaatteissa tai vaikka kuvata rohkeita kuvia. Miksi et anna näiden naisten olla omia itsejään vaan jauhat jotain käsittämätöntä slut sheimaasisesta ja ties mistä jonka olet senkin ihan itse määritellyt. Jos toinen sanoo että puolialastomuus julkisella paikalla ei ole oma juttu, niin ei kukaan sinua sillä leimaa. Jos joku esim on sitä mieltä että ei tykkää bilettämisestä ja juhliminen ei ole oma juttunsa, niin kuin sinäkin taidan nykyään ajatella, niin et varmaan kuitenkaan tuomitse kaikkia alkoholinkäyttäjiä ja niitä jotka tykkäävät juhlia? Kyllä minäkin pidän itseäni hyvännäköisenä ja itsevarmana, mutta en ikimaailmassa lähtisi ilman housuja baariin, tai muutenkaan ole kiinnostunut itseni paljastelusta ja olen täysin oikeutettu siihen mielipiteeseeni, että se ei tee minusta yhtään vähemmän itsevarmempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole pois ? En ole myöskään vaatinut muita olemaan puolialasti ? :D Lähinnähän mä täs puolustelen vaan niitä ketkä sitten näyttää enemmän paljasta pintaa. Ehkä yritin myös auttaa Taruakin ja vastaavanlaisen kokemuksen omaavia, ettei tarvitse hävetä tai olla nolostunut asiasta. :) Ja niinkuin sanoin edellisessä kommentissa otin Tarun tekstin ehkä henkilökohtasesti itseeni, kun kerran mä olin samana iltana paikalla ja mun kokemus on ihan eri. Mä en pyytäny Tarua olemaan puolalasti. Hän itse halusi ja oli asian kanssa ok, kunnes poikaystävä lähti kävelemään ja antoi muiden katseiden vaikuttaa asiaan. Mulla itsellä tuli paha fiilis Tarun kokemuksen puolesta, että halusin tosiaan kertoa, että nou hätä.

   Poista
 6. Jos kirjoittaa blogia, kannattaisi opetella kirjoittamaan. Etkö oikolue tekstiä vai etko huomaa virheitäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä yritän aina lukea tekstejäni ja korjata mahdollisimman paljon. :)

   Poista
 7. Oot aidosti niin vitun tyhmä, ainoa mahollisuus ikinä sulle menestyä on yrittää lypsää juorulehtiä sun turhilla tekemällä tehdyillä kohuilla. Paita päälle ja vähän itsekunnioitusta, oot halvista halvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ! Just tämmöset motivoivat näyttämään ja osottamaan muuta. :) Ja ihan vaan sanasena, mulla ei tulis mieleenkään haukkua ketään anonyymisti tyhmäksi, joten kumpi se tässä osottaa tyhmyytensä ? ;) Veikkaampa, että siellä on yhtälailla omat virheensä tehnyt ihminen, joka yrittää vaan parastaan. Jos olet puhtoinen enkeli, onnittelut ! Elät juuri sitä elämää mitä ehkä haluat, mutta et kyllä todellakaan sitä mitä suurin osa elää. Ihmisen virheet ja epätäydellisyydet kuuluvat elämään ja auttavat rakentamaan paremman ihmisen. Kukaan ei ole täydellinen. Mä olen ihan sinut itseni kanssa, itsevarma, itsekunnioittava, yleisesti onnellinen. Osaan liikkua eteenpäin. Vastoinkäymiset yms. kuuluu elämään, mutta se on eri asia toistaako jatkuvasti virheiksi kokemiaan asioita ja miten ne käsittelee. Peace and love. <3

   Poista
  2. Loistava vastaus :) Syleilet arvostelijasi lämmölläsi ja positiivisuudellasi. That's the way to go.
   Tsemppiä ja puss puss kiCC kiCC ;)

   Poista
 8. Ihme tunteilijakommentoijia täällä. Jos he lähtisivät järjellä pohtimaan asiaa he olisivat samaa mieltä kanssasi, mutta he vain tulistuvat ja kirjoittelevat ihme sontaa sinulle. Noh, ehkäpä rauhoittuvat ajan kanssa ja tajuavat oman epäloogisuutensa.

  Hyvä teksti! Niinkuin joku edellä sanoi, niin ensiksi pisti tuo Tarusta kirjoittaminen silmään, mutta ei sen jälkeen kun luki tekstin loppuun. Tärkeä aihe, ja kaikki varmasti ovat samaa mieltä ketkä kykenevät rationaaliseen ajatteluun. Niistä ei kannata välittää ketkä eivät siihen kykene, niitä löytyy aina ketkä hyökkäävät ties mitä vastaan netin keskustelupalstoilla. Hienoa että olet nuorille niin hyvä esimerkki ja olet rehellinen ja avoin kirjoituksissasi, sellaista kaivataan.

  VastaaPoista
 9. Muut oppivat ja kasvavat virheistä tai ilman virheitä.

  Anna muiden kasvaa kuten ovat tehneet ja lopeta tuo Slut Sheimaamisen viljely mitä itse teet. Olet ainoa joka sen on tuonut tässä asiassa esiin.

  Mene, etsi selkärankasi ja moraalisi, koska ne ovat kadonneet noin 1,5 vuotta sitten.
  Etsi myös sisäinen kauneutesi, joka oli sinulla aiemmin.

  Sinussa ei ole tällähetkellä mitään hienoa, olet tavallinen eksyksissä oleva tyttö pumpatuilla huulilla.
  Ennen olit nätti ulkoa ja sisältä, nyt et ole sitä.

  Joskus kauneus on myös pidättäytymistä.

  Herää sinäkin, ennen kuin on liian myöhäistä - kaukana et ole siitä rajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet samanlainen tavanomainen anonyymi, joka tulee huutelemaan kaikenlaista näkemättä nenäänsä pidemmälle. Missä Sinun selkärankasi ? Mun ei tarvitse puolustaa itseäni naamattomalle ihmiselle, joka luulee tietävänsä musta tai asioistani paremmin kuin minä. :) Ei kuule tarvii murehtia mun puolesta. Yritä olla positiivinen ja perehdy asioihin ennen kuin otat kantaa. Saat ehkä parempia argumentaatioita ;)

   Poista
  2. No etkös sä just puolustele ihan paniikinomaisesti itseäsi kun vastaat kaikille jotka antaa hiemankin negatiivista palautetta. Minkä takia naisten pitäisi kulkea perse paljaana baarissa ollakseen "vahvoja". Itse suosittelen muita naisia kouluttautumaan ja hankkimään kunnon duunit ja näyttämään miehille todelliset kyntensä ja sen mistä todellinen vahva nainen on tehty. Ei sellainen ole työtön tissiliiveissä poseerava blogin kirjoittaja, sorry. :(

   Poista
  3. No itse en koe olevani paniikissa vastaillessani kommentteihin ja totta kai puolustan itseäni. :) En edelleen oo kehottanut ihmisiä olemaan puolialasti, vaan puolustellut heitä, jotka näyttävät paljasta pintaa ja puhun sen puolesta, että paljaassa pinnassa ei ole vikaa. Vika on ihmisten asenteissa. Paljasta pintaakin näyttävä ihminen ansaitsee kokevansa olla vahva ja voi olla yhtä lailla kouluttautunut ja hyvässä työssä. Mun mielestä naisten ei pitäisi kasvaa siinä pelossa, että jos on näyttänyt paljasta pintaa, ei voisi olla jotenkin järkevässä työssä tai vahva, itsekunnioittava nainen. Se ei mun mielestä vaikuta ihmisen tekemään työpanokseen ja omaisuuksiin työntekijänä.

   Poista
  4. Ja luuletko tosiaan, että olin tahallani työtön ? Mulla on nyt ihan selkeähköt tulevaisuuden suunnitelmat ja toiveet tulevaisuudelle ja sitä paitsi aloitin työt tällä viikolla järkevässä työssä. ;) Mä olen ihan samaa mieltä siinä, että jokaisen pitää tehdä töitä tai opiskella itselleen ammatin, eikä hillua toimettomana.

   Poista
  5. Niin täältä voi lukea mistä ne vahvat naiset on tehty. http://www.nydailynews.com/news/national/utah-teacher-wins-battle-school-instagram-account-article-1.2407944
   Ollaan sitä tiukkapipoja muuallakin, eritoten Utahissa. Ihmisten mielissä on kummallinen kahtiajako vähäpukeisuuden ja ammattitaidon välillä. Jos tuon asian yli ei näe/pääse, ajatusmaailma on aika ahdas. Tämä opettaja teki oikean päätöksen ja tarinalla hyvä loppu.
   Tsemppiä edelleen CC, kiCC

   Poista
  6. Hieno artikkeli mielestäni ! :) Ja esimerkillinen.

   Poista
  7. Siis tuo kyseinen artikkeli/linkki kertoo fitness urheilijasta, halooooo... Hieman eri asiasta nyt puhutaan.

   Poista
  8. Tässähän puhutaan vahvoista naisista sekä paljaan pinnan hyväksymisestä ja siitä kuinka sen ei pitäisi vaikuttaa mm. työpaikkaan. Tää nainen toimi yleisesti asetettujen normien vastaisesti ja voitti. Hän ei antanut muiden mielipiteiden siitä, että opettaja ei saisi harrastaa fitnesstä julkisesti vaikuttaa siihen saisiko pitää työnsä, sillä tosiaan mitään todellista harmia ei oikeasti ollut aiheutunut eikä bikinifitness bikineissä esiintyminen vaikuta tämän naisen työpanokseen. :)

   Poista
  9. Alkuperäinen "anonyymi" palaa...

   Tässä sivusta sua seuranneena edelliset 2 vuotta voin kyllä sanoa, että aika kamalaa katsottavaa ja syöksykierrettä.

   Alkuun sinua jopa arvosti, mutta sitten meni sekoiluvaihde silmään ja myötähäpeä on tutumpi tunne tunne kun sinusta kuulee.

   Itse sanot, ettei sinun tarvitse puolustella, no ei tarvitsekkaan - älä sitten tee niin!


   Selkäranka on ja se on kova, moraali ja maalaisjärki löytyy myös.

   Itse kanssa niitän paljon huomiota ulkonäölläni ja tekemisilläni, mutta vaatteet pysyvät päällä ja järki on se joka ihmisiä kiinnostaa enemmänkin, kuin kerran nähty paljas vartalo.

   Poista
  10. Niin no onhan tässä selkeesti ollut syöksykierrettä, mutta nyt on päässyt eroon siitä tekijästä, mikä vei mua ihan väärään suuntaan ja aiheutti paljon pahaa mun elämässä. Ei tästä voi mennä kuin ylöspäin. :) Mun ei tarvis puolustella itteeni, mutta haluan, kun hyökitään, en mä kuitenkaan mitä tahansa niele. Toi on ihan mielenkiintoinen asia, että järki kiinnostaa enemmän. Mä oon omalla kohdalla tuntenu et sillon kun olin ns. Kiltti tyttö, koulussa, "järkevä", huomaamaton, niin ihmisten kiinnostus oli 0. Sitten, kun ulkonäkö yms alkovat kohentumaan kiinnostus nous heti. Nyt, kun yrittää olla järkevä tuntuu, ettei moniika kiinnostais pätkääkää, vaan mä ikuinen typerä julkkisbimbo. Get the point ? Mulla on sekoiluni ja alamäkeni, mut ei ne muutama keissi määrittele mua kokonaisuudessaan. :)

   Poista
 10. Hei älä anna anonyymeitten haukkujien pilata päivääsi! Hyvä teksti C! En ikinä lue blogeja, mutta sinun tekstisi oli varsin hyvä ja johdonmukainen sekä hyvin perusteltu. Itsekin naurahdin (ex) ystäväsi blogipostaukselle, sillä hänen ig tili oli varsin paljasta pintaa näyttävä mikä todellakin riitelee hänen blogipostauksen sanoman kanssa. :D Eiköhän kaikki tekevät asioita, minkä kokevat juuri sinä hetkenä olevan maailman hauskinta ja cooleinta. Myöhemmin ne samat teot eivät enää tunnu miltään ja sitä siirtyy tekemään muita itselleen miellekkäitä asioita. ;) Keep on going! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan anna pilata ! :) Kiitos <3

   Poista
  2. Vakuuttelet jatkuvasti kuinka vahva ja itsevarma ihminen oot. Kukaan vahva ja itsevarma ihminen ei ota anonyymien kommentteja näin paljon itteensä, että pitää kirjottaa romaaneja puolustaakseen itteään tuntemattomille ihmisille. Tosi ristiriidassa myös sun argumenttiin "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos". Oot myös sanonut, että sua kiinnostaa VAAN se että sun läheiset tietää millanen oot oikeesti. Kaikki mitä puhut on niin ristiriidassa kaiken kanssa, että alkaa ihan huvittamaan miten voit olla noin hukassa!! Mä oon itse kirjottanut suosittua blogia 7 vuotta ja nään kyllä ihmisten blogikirjoitusten ja vastauksien läpi. No tähän mun kommenttiin alat varmaan taas hädässä piipittää ja puolustaa itseäsi niinkuin jokaiselle negatiiviselle anonyymille, koska sulla menee kaikki niin hitosti tunteisiin :D Jos olisit itsevarma, olisit vaan hiljaa.

   Poista
  3. Blaa blaa blaa nyt ei kyllä enää jaksa :D ihmiset ei saa ilmeisesti puolustaa mielipiteitään tai vähän väitellä koska se on epävarmuutta ja heikkoutta. :DDDDD Bish pls, et sentään omallas nimelläs uskaltanu kuitenkaan kirjoittaa vaikka niin suosittu bloggari oletkin ja tiedät, että anot ovat perseestä. Pyh pyh.

   Poista
 11. Slut sheimaus? Ennen tuollaista pidettiin vain hyvinä käytöstapoina ja muiden huomioon ottamisella. Kukaan ei tahdo peppuvaossa hinkattua bodynnarua lähellekään omaa oluttuoppiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli mun pitää varoa näyttämästä pintaa, ettei se loukkaisi muiden tunteita vai mitä tarkoitat ottamalla muut huomioon ? En ymmärrä, miten pintaa näyttämällä voi loukata jonkun tunteita. En arvostele niitä, ketkä eivät halua näyttää pintaa. Mä itse arvostan hyviä käytöstapoja enkä itse olisi hyväksynyt pukeutumistapaani tuona iltana, jos siellä oltaisi sekoiltu ja käyttäydytty huonosti. Asia ei kuitenkaan ollut niin. :) Slut sheimauskin ja asiani tekstissä on sillä tavalla moniulotteinen asia, että en ottanut kantaa millaista on hyvä pinnan näyttäminen. Jos pukeudutaan pintaa näyttäen ja sitä käyttämällä käyttäydytään huonosti, kohdellaan muita huonosti, satutetaan muita eikä arvosteta muita, niin se on mun mielestä eri asia. Et enpä itsekään katselisi jos joku bodyasussa tulis työntämään persettään tahallaan juomaani. Sehän se epäkohteliasta ja huonoa käytöstä on sekä itseaiheutettua ajattelemattomuutta.

   Poista
 12. Oletko miettinyt myös sitä, miksi huomio on sinulle noin tärkeää? Muiden, vieraiden, merkityksettömien ihmisten huomio? Vaikka se olisi negatiivista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomio on mulle asia, jota en oikeasti mieti mitenkään erikoisesti. Muhun on aina kohdistunut huomiota ja tullut huomiota. Olen kasvanut sen kanssa ja se on läsnä kaikkialla enemmän tai vähemmän. Mulla on tärkeyslistani, mutta huomiolla ei ole mitään paikkaa tai erityistä roolia mun elämässä, jota mun tarvis miettiä.

   Poista
 13. Miksi suhtaudut noin hyökkäävästi kaikkiin kommentteihin? Tuntuu ettet siedä yhtään kritiikkiä tai eriäviä mielipiteitä. Haukkuminen anonyyminä on lapsellista ja turhaa,mutta jos kirjotat julkista blogia ja tällaisia tekstejä,niin kyllähän ihmiset ilmaisevat mielipiteensä. Jos sinä itse pidät tyylikkäänä mennä hienoon baariin pepun paljastavassa bodyssa ja entinen kaverisi on nyt tajunnut,että se oli tyhmä veto niin mitä sillä on sinulle väliä? Jos itse kerta olet niin itsevarma ja sinut itsesi kanssa. Tuskin tarun mielipiteellä olisi tällöin mitään väliä..Hän ei kuitenkaan haukkunut omassa tekstissään sinua millään tapaa,taikka edes maininnut muutoin kun että oli siellä sinun kanssasi. Hän puhui vaan omasta puolestaan ja siitä,että on kasvanut ihmisenä eikä enää tekisi samoin. Ei siitä varmaan olisi tarvinnut kirjottaa tällaista vasta hyökkäys tekstiä..Ja vaikka oma mielipiteesi olisi että baarissa on ok olla puoli alasti,niin muista että yökerhoissakin on yleensä tietynlainen pukeutumiskoodi. Eihän hienoihin yökerhoihin päästetä ihmisiä esim likaisissa lenkkareissakaan,niin ei ole kovin suotavaa ehkä heilua siellä myöskään alusasu päällä. Ja vaikka et suoranaisesti loukkaisikaan ketään pukeutumisellasi,niin on jonkinlainen kanssa ihmisten kunnioitus kuitenkin paikallaan. Tykkäisitkö jos mies olisi esim boksereissa yökerhossa tai salilla? Tuskin..Se että pukee jtn kriittisempien kohtiensa peitoksi on sekä tyylikkäämpää,että kohteliasta. Ehkäpä tajuat sen vielä joskus,niinkuin entinen ystäväsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulla on eri mielipide kuin jollain kommentoijalla niin totta kai vastaan omaa mielipidettäni puolustaen. :) Se on ihan tervettä argumentointia ja yritän vastata ihan järkevästikin. Edelleen otin Tarun kirjoituksen ehkä liian henkilökohtaisesti, sillä hän on entinen ystäväni eikä välimme ole hyvät. Postaukseni ei ole kokonaan Tarun tekstiä vastaan vaam oma mielipiteeni illasta ja yleisesti aiheesta. :)
   Tiedän, että baareissa on pukeutumiskoodi ja meidät olisi varmaan lennätetty Showroomista, jos olisimme oikeasti olleet niin epäsoveliaita, mutta uskon että joustoa oli vapun vuoksi. Bodyasulla en itse välttämättä menisi tavallisena baari-iltana enkä myöskään minne tahansa. Tilannetaju. Se on ihan sallittua myöskin. En postauksessani julistanut ihmisiä olemaan puolialasti, vaan mikäli paljasta pintaa näkyy eikä oikeasti harmillista käytöstä ei ole, niin ei ole syytä häpeään tai ilkkumiseen. :)

   Poista
 14. Oot kyllä uskomattoman kaunis nainen. Älä välitä kateellisista ruikuttajista

  VastaaPoista
 15. Anteeksi vaan, mutta tuo mitä sanot itsevarmuudestasi tai -luottamuksestasi, ei pidä paikkaansa. Epävarmempaa ihmistä en ole nähnyt kuin sinä T. Enbusken shown lopussa piipittämässä (itse ohjelmaanhan et edes uskaltanut mennä. Se että sinun pitää näin kovasti puolusta julkisuushakuista alastomuuttasi, kertoo myös aika paljon siitä, että olet totaalisesti eksyksissä ja kaukana aidosta naisellisesta tsevarmuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hukassa oleva tässä olet sinä ja suosittelen esim. Lukemaan blogiani pidemmälle ja vaikka perehtymään asioihin, ennenkuin kritisoit ihan turhuuksia, sillä tämä on taas yksi näistä, jotka menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. :)

   Poista
 16. Uskon sen, että varmasti menee... korvien välillä kun ei vaikuta olevan yhtään mitään. Ihan erilaisen kuvan annat TV:ssä tai muissa oikeasti julkisissa medioissa. Omassa blogissa on helppo olla rohkea ja itsevarma, mitä sinä et todellakaan ole. Kaltaisiasi on tusinoittain ja aina tulee uusia, tissejä ja alastomuutta kun ei ole mitään muuta tarjota. Siitä vaan! Hyvää loppuelämää. Sinunhan piti "poistua" julkisuudesta eli tavataan taas Seiskan lööpeissä. Se onkin sulle oikein hyvä paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen helvetin rohkea ihminen, monessakin asiassa. Julkisuudesta en ole sanonut poistuvani. :)

   Poista
 17. Käsitätkö sä edes kuinka paljon itse pilkkaat naisia tässä "naisten puolustus"-jutussas?

  Se että joku näyttää tarkoin valikoituja ja harkittuja kuvia somessa ei todellakaan tarkota että pitäs olla lähes alasti baarissa ja päälle vielä itsevarmana. Hyvä jos sä pyatyt,oot näyttänytkin jo ettei alastonjulkisuus sua haittaa. Päin vastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaatinut ketään olemaan puolialasti tai vähissä vaatteissa. Yhtä seksikkäänä pidänkin naisia, jotka eivät välttämättä näytä yhtään paljasta pintaa. Ja se on mun mielestä yhtä arvostettavaa. :)

   Poista
 18. Sulla on ihanat hiukset! Miten saat niistä noin erityisen tuuheat ja kuohkean näköiset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on luonnostaan jo aika tuuheat hiukset ja sen lisäksi ne on luonnonkiharat, mitkä tuo omaa kuohkeutta juureen :) Eli en käytä mitään täköttejä tai tupeeraa yms.

   Poista
 19. Minä vaan toivon että tekisit sinäkin nyt töitä, josta maksat veroja. Sitten on ihan sama kuljetko alasti tuolla, kunhan et kulje burkha päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verollisia töitä ehdottomasti ja islam uskontoon kääntymistä ei tarvitse pelätä. :D

   Poista
 20. Luokkansa priimus, silti sanavarasto oli aika suppea. Niinku- sana taisi olla yleisin sana tuossa haastattelussa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole hirveästi kokemusta haastatteluista ja olin koulussa aina huono esiintymään luokan edessä. Itse olin todella tyytyväinen siihen ja ylpeä itsestäni siitä, ettei kameraan puhuminen jännittänyt eikä ääni tärissyt. :)

   Poista
 21. En tiedä miksi, mutta jotenkin tämä sun dissaaminen ärsyttää mua suunnattomasti. Mitä se on keneltäkään pois, jos toinen tuntee olonsa hyväksi kropassaan ja haluaa sen näyttää. Olet rohkea nainen ja sun kauneus on ihan uskomaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kritisoiminen ja dissaaminen ovat mielestäni kaks eri asiaa. Negatiivinen ote Taruun johtuu varmasti myös siitä, että tunnen Tarun ja otin Tarun kirjoituksen henkilökohtaisemmin. Eri asia olisi ollut, jos ihan tuntematon olisi kirjoituksen tehnyt.. Kiitos kuitenkin kommentistasi. :)

   Poista
  2. Niin lähinnä tarkoitin näitä anonyymejä, jotka kommentoivat täällä :)

   Poista
  3. Oho, katos, ymmärsin kommenttisi väärin ! :D

   Poista
 22. Ongelma tämän Slut Shaming -termin viljelyssä on se, että sitä tekevät naiset, joissa ei tunnu olevan muuta kuin se paljastelu. Otetaan esimerkiksi tämä sinun mainitsemasi Kim Kardashian, joka on harvinaisen fiksu nainen mitä tulee imagon ja brändin luomiseen, ja joka on kasvattanut ympärilleen imperiumin omien liiketalous- ja medialuku -taitojensa ansiosta. Kun hän puhuu paljastelusta ja siitä, miten häntä kritisoidaan "huoraksi" pukeutumisensa perusteella, on hänellä näyttää, että Hei- olen paljon muutakin. Osaan paljon muutakin. Paljastelu ei määrittele minua, se on vain osa kaikkea suurempaa.
  Sitten olet sinä, otsikoissa lähinnä suhde kohujen ja paljastavien kuvien vuoksi oleva ihminen, jonka meriitit ovat lähinnä kiinni menestyneissä miehissä joita olet tapaillut / et ole tapaillut, mutta haluaisit tapailla.

  Jos haluat puhua naisten voimaannuttamisesta, tasa-arvosta ja siitä, että naiset pystyvät samaan kuin miehet, niin olisiko aika poistua hellan ja nyrkin välistä ja tehdä jotain josta voit ottaa kaiken kunnian itsellesi? Olisiko aika laittaa some ja keltainen media sekaisin siitä, että olet tehnyt jotain itsesi ja muiden hyväksi? Olisiko aika näyttää vihaajillesi, että sinussa on muutakin kuin pelkästään Instagram-, ja Snapchat -feedit ja satunnaiset suhdekohut seiskan sivuilla. Olisiko aika näyttää, että kaiken tuon kauniin ulkokuoren takana on kovaa työtä tekevä ja kunnianhimoinen Nainen, joka oikeasti haluaa olla muutakin kuin lehtien riepoteltavana oleva nukke.
  Kai sinussa itsessäsikin on joku palo tehdä muutakin kuin seistä toisena naisena, ex-salarakkaana saatikka piilossa pidettynä tyttöystävänä. Miksi nimesi on julkisuudessa aina liitettynä miehiin? Ilman niiden miesten menestystä, ei olisi sinuakaan. On paljon parempi olla, kun on itse tehnyt jotain mistä olla ylpeä. Toki ei siinä ole mitään väärää, jos haluaa pysyä miesten varjossa, mutta jos aiot tosissasi puhua feminismistä- on syytä olla jotain näyttöä muustakin kuin paljaasta ihosta.

  Terv. Oman miehensä kanssa tasa-arvoisessa asemassa oleva onnellinen nainen, joka on menestynyt itse omassa elämässään, ja joka pitää sinua upeana ilmestyksenä, mutta haluaa haastaa sinut myös johonkin parempaan ja suurempaan. Johonkin tarkoituksellisempaan. Kaikkea hyvää tulevaisuudellesi Cheyenne, toivottavasti tulevaisuudessa näen sinut parempien uutisten merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheyenne (on muuten tosi makee nimi) sun pitää ottaa etäisyyttä julkisuuteen, siitä sä et tuu muuten hyötyy mitenkään, ja etenkin kun se julkisuus on ollut pelkästään huonoa.Tunnen työni puolesta monia HR-alan ammattilaisia, ja yhtäkään "lööppijulkkista" tai "tosi-tv julkkista" hei eivät ole valmiita palkkaamaan, joten nyt on korkea aika poistua julkisuudesta ja seiskasta, mikäli haluat vielä pelastaa tulevaisuutesi! Oot varmasti fiksu tyttö, etsit alan mikä sua kiinnostaa ja alat pänttäämään pääsykokeisiin. Koulutus on jotain mitä sulta ei voi ottaa koskaan pois. Best revenge is your paper.

   Poista
 23. Jess kerranki asiaaaa !! Woman power ja heikot miehet haukkuu horoiksi. Heikon itsetunnon omaavat naiset haukkuu toisia naisia... onneks on meitä jotka on above all that bullshit.
  Rakastan tätä miten jaksat tykittää ja pitää meidä naiste ääntä 💖 suomessa on näi vitu sokee silmästä juntti porukkaa.. sama on noi maat missä naiste arvoja poletaa... ps.maailmaa kiertäneenä tiedän... ja se et sisältä me ollaan samaa, sielua. Eli kaikki tasa arvoisia

  VastaaPoista

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*