sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Juice Plus, Pyramidihuijaus ?

Ihan alkuun haluan korostaa, että tällä tekstillä mun on tarkoitus herättää ajatuksia sekä kriittisyyttä. Itselläni on aiheeseen liittyen paljon kysymysmerkkejä, mutta selkeitä vastauksia ei tunnu oikein mistään saavan eikä Juice Plussan "johtoporraskaan" Suomessa näytä kaikkea itsekään tietävän.

Kun tutustuin Juice Plus -tuotteeseen se myytin mulle todella hyvin ja luottamusta herätti tutut ihmiset. En siinä vaiheessa tiennyt, mitä verkostomarkkinointi on. Verkostomarkkinoinnista ei tietenkään puhuttu, vaan somemarkkinoinnista. En tiennyt myöskään, mitä tarkoittaa pyramidipeli tai -huijaus. Termit ovat ehkä joskus tulleet vastaan, mutta en olisi aiemmin osannut määritellä saati erottaa ko. termejä toisistaan. Nyt kuitenkin aiheisiin syvemmin perehtyneenä ja itse hyvän markkinoinnin uhrina haluan herättää keskustelua ja vähän ehkä myös antaa varoituksen sanaa muille ihmisille, erityisesti niille, joita kosiskellaan jälleenmyyjiksi Juice Plussalle.

Mitä verkostomarkkinointi on ? TÄÄLTÄ voit käydä lukemassa tarkemmin. Tiivistettynä voisiko sen sanoa niin, että toimitaan x tuotteen jälleenmyyjänä ja värvätään alalinjoille (alle) uusia jälleenmyyjiä, joiden myynnistä ansaitsee myös provisiota/komissiota. Tuotteet lähetetään suoraan asiakkaille päävarastolta, joten itse ei tarvitse lähteä perustamaan mitään liikettä tai tilata tuotteita varastoon. Verkostomarkkinoinnin ja pyramidihuijauksen ero on häilyvä, mutta käsittääkseni pyramidihuijauksessa rahaa tienataan juurikin värväämällä uusia jäseniä verkostoon, jolloin tulot syntyvät pääosin osinkoina uusien jälleenmyyjien maksamista osallistumismaksuista. Pyramidihuijauksessa korostuu siis jälleenmyyntiverkoston laajentaminen itse tuotteen myymisen sijaan, mutta pyramidihuijaus voi siltä osin olla ovela, että osallistumismaksut voivat olla piilotettuna ylihinnoitettuun tuotteeseen.

Hyvän, tiivistetyn tekstin aiheesta voit lukea seuraavaa klikkaamalla Verkostomarkkinointi vs. Pyramidihuijaus. Kuluttaja- ja kilpailuviraston tiedotteen pyramidihuijauksesta voit lukea TÄSTÄ.
  
Haluankin nyt kritisoida Juice Plussan toimintamallia, siihen itsekin hölmösti hairahtaneena, sillä omien tutkimusteni jälkeen fiilikseni ovat noh, käynee ilmi tässä tekstissä eikä minulle ole annettu oikeastaan ihan tieteeseen perustuvia faktoja tai syitä myöskään ajatella toisin. Esille tuodaan lähinnä mielipiteitä, "kokemuksia", hyvin keksittyä vakuuttelua ja suosittelua, niiden suusta ketkä pyramidissa korkeammalla ovat. Tuon tässä itsekin esille siis vain minun mielipiteeni toiminnan epäkohdista ja miksi homma mielestäni haiskahtaa. Jokainen saa sitten itse tehdä päätelmänsä ja jokaisella on oikeus mielipiteensä. Veikkaanpa, että juurikin näillä pyramidin korkeammilla tasoilla olevilla on aivan erilainen mielipide kuin mulla ja voivat ja todennäköisesti suivaantuvatkin tästä tekstistä, mutta hei ! Tässähän on kova paikka teille korjata näitä epäluuloja, jos siihen pystytte.

"Kannustaako firman palkkiojärjestelmä enemmän myymään tuotteita ulkopuolisille asiakkaille vai hankkimaan uusia jälleenmyyjiä?"

No Juicessa se ei ainakaan kannusta itse tuotteen myymiseen ! Muuta yritettiin väittää, mutta samaan aikaan, kun kyseltiin tavotteita seuraavalle kuulle, lähes jokainen halusi kasvattaa omaa verkostoaan. Päästääksesi korkeammalle myyjätasolle ja saadaksesi huikeita bonuksia, vaaditaan uusia jälleenmyyjiä omaan verkostoon tai ts. "tiimiin". Huomattavia tai edes järkeviä summia ei jälleenmyyjänä tehdä 3%:n myyntiprovisiolla, ellei pääse juurikin etenemään portaikossa ylöspäin. SC-tasolta ylöspäin, mikäli alapuolellasi on väh. 3 SC-tasolla olevaa jälleenmyyjää, sinulta ei vaadita myynnin myyntiä, vaan kuukausittainen liikevaihtosi koostuu jälleenmyyjiesi yhteenlasketusta liikevaihdosta (30% per jalka) ja provisiosi voivat perustuvat täysin alalinjoillasi olevien myyntiin. Lisäksi provisiota voi tienata 5 sukupolvea/alalinjaa alaspäin eli kuvitellaan vaikkapa juuri pyramidin tyyppisesti: huipulla oleva tienaa komissiota jokaiselta alapuolellaan olevasta viisi kerrosta alaspäin. Aikamoista, eikö ?

Mihin tämä teidän mielestä kannustaa ? Aivan, värväämään uusia jäseniä verkostoon lisää ja lisää. Itsellenikin on tullut korostetuksi "tiimin" kasvattaminen ja mua on jopa painostettu, että joko oot värvänny uusia mukaan, lähteekö sun kaverit mukaan, joko oot laittanu sille ja sille viestiä jne. Tässä kohtaa olen iloinen, ettei verkostoon ole liittynyt mun kautta yhtikäs ketään eikä myöskään jatkossa tule liittymään. Pyramidi kasvaa, mutta kasvaako se loputtomiin ? Ei. Juicessa tienaa todellisuudessa vain pyramidin huipulla ja korkeammalla olevat enkä näe, että alalinjastoissa olevat pystyvät tienaamaan todellisuudessa juurikaan mitään.

Mietin myös hyötyvätkö jälleenmyyjät uusista jäsenistä, vaikkeivät palkkiota saakaan osallistumismaksuista, mutta tottakai hyötyvät. Sääntönä on, että jokaisen uuden jälleenmyyjän on ostettava tuote (käyttökokemus). Ylälinjassa oleva jälleenmyyjä saa uuden myyjän tilauksesta 1) liikevaihtoa 2) komissiota 3) myyjäpisteitä. Uuden jälleenmyyjän rekrytoiminen kustantaa uudelle myyjälle yhtä paljon kuin itse tuotteen ostaminen asiakkaana (240€+80€=320€ osallistumismaksu). Mun huolena tässä on se, että uusia myyjiä rekrytoidaan houkuttelemalla halvemmalla tukkuhinnalla ja mahdollisuudella tehdä tienestiä, vaikka todellisuudessa hyöty on +-0 tai jää todennäköisesti jopa reilusti menekin puolelle. Tässä tuotteen ylihinnoittelu mahdollistaa osallistumismaksun piilottamisen tuotteen hintaan, josta puhun myöhemmin. Toivottavasti pysytte kärryllä, mitä haen takaa tässä. Matikalla selviää että, pidemmän päälle on kannattavampaa rakentaa ennemmin jälleenmyyntiverkostoa, joka helpottaa ja melkein tekee työsi puolestasi. Tuote tulee jäämään taka-alalle, kun pyritään varmistamaan taloudellinen hyöty. Maalaisjärkiki sen sanoo. Sanoivat verkostossa olevat mitä tahansa. Kun verkosto alkaa laajentua räjähdysmäisesti kuten se jo tekee, on täysin mahdotonta seurata kuinka uusia myyjiä houkutellaan mukaan, miten tuotetta markkinoidaan, mikä on faktaa ja mikä huuhaata.

Jo nyt Juicen verkosto on leviämässä käsiin, kun hölmöt levittävät verkostoa dollarin kuvat silmillä. Eikä ihme, kun lupaillaan taloudellista riippumattomuutta. Myönnän, mutkin saatiin houkuteltua rintaoperaationi aikana nopeasti mukaan hyvän myynnin seurauksena ja antamalla ymmärtää kaikenlaista ja ajattelin, ettei toi olisi pahaksi bloggailun ohella. Eikä se mua haittaa myöntää, koska olen nyt jälkiviisaana suht nopeasti herännyt tuosta touhusta tekemättä sen suurempia tuhoja. Joku muu voi sitten toivon mukaan oppia mun virheistä. Myyjiä on kohta helposti, ellei jo nyt, enemmän kuin todellista kysyntää. Freetoxaajat-ryhmässä Facebookissa Juicesta tietämättömät kyselijät saavat jälleemyyjiltä viestiryöpyn myyjien linkkejä, kun myyjät koittavat ensimmäisenä saada mahdolliset asiakkaat itselleen. Juicessa on kaikki ainekset levähtää täysin käsiin.

No Juice Plus -tuotteena. Itse on tullut nieltyä noita kapseleita reilun kuukauden ajan ja vaikutuksia näin parin ekan viikon aikana: virkistymistä, energisyyttä, vähemmällä unella pärjäsi ja heräämiset olivat helppoja. Parin viikon kohdalla tuli tunteiden purkausta. Laitoin erään ystäväni kokeilemaan omia kapseleitani testin vuoksi ja hän koki samat "oireet" samassa ajassa. Nyt ? En osaa sanoa koenko mitään. Oloni on palannut aika lailla "normaaliksi". Kyseessä voi hyvin olla plasebo- eli lumevaikutus. On ihmisiä, jotka vannovat Juicen nimeen ja on niitä, jotka eivät ole kokeneet mitään. Juicen aloittamista kehoitetaan käyttämään ruokavaliopuhdituksen myötä, joten ovatko oireet ja esim. painon putoaminen sitten Juicen aikaansaamaa vai sen aikaansaaman kuvitelman ? Toki Juice "menestystarinoita" on, en tietenkään vähättele yhtään niitä, mutta kuhan pistää miettimään.  

Juicen sisältö. Kukaan ei osaa oikeasti sanoa paljonko Juice kapselit todellisuudessa sisältävät mitäkin raaka-ainetta. Todellisuudessa määrät ovat ilmeisesti surullisen vähäiset. Jälleenmyyjiä on kehotettu markkinoimaan tuotetta niin, että sisältäväthän Juicet kuitenkin monipuolisesti eri kasvikunnan tuotteita, ettei niillä määrillä ole siksi väliä. Totta helvetissä niillä on väliä ! :D  En sitten tiedä kumpi on järkevämpää, syödä kapseleita, joissa on miniminimäärä 30 eri kasvikunnan tuotetta ties mistä tulleena vai vaikka itse mehustaa päivässä vaikka murto-osa samoja raaka-aineita tuoreena.. Huomaa sarkasmi. Se erilainen fitnessblogi:ssa availtiin hieman tuoteselostuksia. En lähde sen enempää avaamaan ko. kirjoitusta, mutta pointtinsa ja linkkinsä silläkin.

Tuotteen hinnoittelu. 86€/kk tai kerralla 320€ neljän kuukauden kapselit, lyhyemmän ajan settiä ei saa ostettua. Aika kirpaiseva hinta. Ylihinnoiteltua ? Aika moni sanoisi varmasti, että kyllä. Kilpailevia tuotteita markkinoilla ? En osaa sanoa kuin  JuiceFestiv, johon olen törmännyt, hinnaltaan reilu parikymppiä kuukaudessa. Luontaistuotekaupoista varmaan selviää löytyykö vastaavanlaisia tuotteita, mutta tuskin yhtäkään noin kallista tuotetta.

Mikä verkostomarkkinoinnissa menee pieleen - aina on muuten teksti, joka kannattaa käydä myös lukaisemassa, siinäkin avataan Juice Plus -keissiä. Kun Juice Plussaa googlailee vaikkapa englanniksi löytyy lukuisia tekstejä aiheilla "Juice Plus scam" ja "Juice Plus pyramid". Ihan aiheista kiinnostuille tiedoksi. Paljon puhetta on myös siitä, että usein ne, jotka verkostomarkkinointia hehkuttavat ovat itse jälleenmyyjiä ja ne jotka esimerkiksi tätäkin tekstiä tulevat varmasti kritisoimaan ovat itse näitä verkostoon kuuluvia jälleenmyyjiä. Odotellaas, mitä kommentteja kommenttipalstalleni ilmestyy. 

Loppuyhteenveto. Suositukseni: älä lähde Juice Plus verkostoon mukaan. Ole kriittinen. Käytä rahasi mieluummin tuoreisiin, kypsiin (luomu) kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin. Ei oikotietä onneen, ei ihmepillereitä. ♥ Bloggaajat ja somettajat, välttäkää tätä.

Multa tähän väliin myös anteeksipyyntö, ei enää Juice Plus hömpötyksiä blogissani tai muuallakaan somessa. Haluan pystyä seisomaan edustamieni yritysten ja tuotteiden takana ja tässä kohtaa on varmaan selkeää, missä mennään.

Aurinkoista sunnuntaita kaikille ♥

xx CC13 kommenttia :

 1. Nyt täytyy sanoa että ISO HATUNNOSTO! Mulla on ollut susta ajoittain vähän epämääräinen mielikuva, ja kun huomasin että lähdit tähän Juice Plussaan mukaan, pakko myöntää että pisteet romahti melko alas. Ihan vain siitä syystä, että olen itse tullut huijatuksi mukaan Fitline-tuotteiden pariin ja jälleenmyyjäksi. Jäätäviä hehkutuksia, Fitlinet parantavat kaiken syövästä masennukseen ja pelastavat kaupan päälle vielä taloudenkin.. Autoa ja eläkettäkin sulle tarjotaan. Fb-ryhmissä vain hehkutetaan ja ylistetään, meininki on kuin jostain uskonmessusta kyseisen firman tapahtumissa. Mutta auta armias, kun kyseenalaistat tai kritisoit mitään julkisesti. Negatiivissävyitteisiin kommentteihin reagoidaan välittömästi ja ne poistetaan. Selitys kaikkiin kysymyksiin on tuotteiden "NTC-kompleksi" jonka toimintamenetelmä on "patenttisalaisuus". Kaikki oireet ja muutokset johtuvat "puhdistumisoireista".
  Joten KIITOS kun avasit silmäsi ja vielä reilusti ja rohkeasti avasit ajatuksiasi julkisesti! Arvostan suuresti! :) Kyllä fakta on se, että jos jokin pilleri tai jauhe oikeasti toimisi terveyteen ja painoon näin radikaalisti, kyllä siitä oltaisiin tehty runsaasti tieteellisiä tutkimuksia, niiden tehosta olisi muutakin näyttöä kuin salaiset fb-ryhmät ja sairaita ihmisiä ei olisi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä kirjoitus. Myös Detox on hölynpölyä. "On täydellinen harhaluulo, että kehosi pitäisi puhdistaa aika ajoin. Idea että voit huuhdella pois epäpuhtaudet elimistäsi ja saada ne kiiltävän puhtaiksi – on huijausta. Se on epälääketieteellinen menetelmä. Jos toksiinit kertyisivät sillä tavoin, että kehosi ei pystyisi erittämään niitä, olisit todennäköisesti jo kuollut tai tehohoidon tarpeessa."
   https://roskatiede.wordpress.com/2015/02/14/detox-sita-ei-ole-olemassa/

   Poista
 2. Moi

  Voit ihan huoletta kertoa Juice+ mitä siitä ajattelet. Yrityksillä tai tuotteilla ei ole kunniaa mitä loukata.

  Juice+ täyttää kaikki pyramidihuijauksen merkit. Yleensäkin verkostomarkkinointia kannattaa pitää lähtökohtaisesti huijauksen. Vasta kun toisin todistetaan voi uskoa muuta(esim Tupperware).

  Ja se että haksahtaa mukaan, niin sattuu kaikille. Huijausta on toteuttamassa ammattihuijarit, joilla ei ole mitään moraapia ja jotka puhuu suut ja korvat täyteen. Freetoxaajat alkaa olla jo uskonnollinen kultti, jossa ei kyseenalaisteta mitään "ylhäältä" tulevaa.

  VastaaPoista
 3. Täysin samaa mieltä, en lähtenyt myöskään mukaan kun pyydettiin! :)

  VastaaPoista
 4. Suosittelen tutustumaan myös Zinzinoon. Rohkeaa puhua aiheesta!

  VastaaPoista
 5. Hei upeeta että olet ottanut tämän asian esille omien kokemuksiesi kautta! Todella fiksua tekstiä ja pohdintaa, toivottavasti juttu tavoittaa juiceen höyrähtäneet myyjät.

  VastaaPoista
 6. Erittäin kantaanottava ajankohtaisesta puheesta, aina kannattaa olla tarkkana näistä uusista ilmiöistä.

  Viivi

  VastaaPoista
 7. Amerikassa myös huomattu tämä http://www.fooducate.com/app#!page=post&id=57A356BE-0A17-04AE-43B4-8D07D26112FD

  Viivi

  VastaaPoista
 8. Kiitos tekstistäsi!

  Monet myyjät (erityisesti ulkomailla) kertovat kuinka tuotteesta on tehty kliinisiä tutkimuksia. Fakta kuitenkin on, ettei mitään tuotetta tutkita ja julkaista lääketieeteellisissä artkeleissa, niissä tutkitaan aines-osia! Eli sanotaan vaikka, että tuote sisältää C-vitamiinia: Kukatahansa tuotevalmista jonka tuotteessa on c-vitamiiniä voi sanoa, että tuotteesta on tutkimus-tietoa!

  Ravinto-arvoista: Lisäksi kun katsoo netti-sivuilla mitä aineita tuotteissa on käytetty ilmoitetaan siellä mm. Spiruliina. Se on levä joka on yksi maailman ravintorikkaimmista kasveista joka mm. lisää energiaa sekä auttaa aineenvaihdunnassa. Eli pelkkiä kasviksia ei purkki todellakaan sisällä.

  Ihmettelen miten tähän touhuun on saatu mukaan jopa lääkäreitä vakuuttelemaan tuotetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjesta,
   Hyvä teksti kaikenkaikkiaan! Saitko jotenkin irtisanottua tuon verkkokaupan?
   Olen yrittänyt tässä useampaan kertaan, mutta mistään ei saa mitään vastausta.

   Poista
 9. Eilen freetoxaajat-ryhmästä ulosheitettynä ja blokattuna verkostomarkkinoinnin kritisoinnin takia - ja sen takia yön googlettamalla viettäneenä en oikein löydä muuta mahdollisuutta lopettaa verkkokauppaa kuin kuollettamalla luottokorttia. Mistään en ainakaan saanut tietoa siitä, miten k.o. tilausta perutaan.

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Hyvä kirjoitus! Tätä eikä liikaa kannata alkaa kritisoimaan tai taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Sain itse erittäin vakavan varoituksen noin 10 vuotta sitten kun kyseenalaistin nämä Juice+ kapselit ja koko verkostomarkkinointisysteemin. En suosittele lähtemään mukaan :)

  VastaaPoista

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*