perjantai 2. joulukuuta 2016

3/3 Syömishäiriön KAHLEISTA

Karu totuushan on se, että syömishäiriöstä ei hetkessä parane. Voi kestää kuukausia, jopa vuosia, että syömishäiriöstä paranee. Lipsahduksia ja huonoja hetkiä saattaa mahtua joukkoon useampikin. Joskus menee todella hyvin, mutta toisinaan vanhat ajatukset saattavat palata mieleen. Kun kerran on ollut syömishäiriö, sillä on aina riski uusiutua.

Jos mietin asiaa omalla kohdallani, voin myöntää, että edelleen ei aina ole helppoa mitä tulee syömiseen. Yleensä ottaen olen toipunut todella hyvin ja suhteeni ruokaan on hyvä. Syön perusterveellisesti, herkuttelen, mutta tosin harvoin. En mieti liikaa syömistä sen puoleen, että tarkkailisin mitä voin syödä ja mitä en ja kalorinlaskentaan en ole koskaan mennyt. Elämätapani ja erityisesti kuntosalilla tavoitteellisesti treenaaminen ovat ehdottamasti auttaneet minua sen kanssa, että olen löytänyt ns. turvallisen suhteen syömiseen, sillä tulosten saamiseksi salilla ja saadakseen sellaisen sporttisen, terveellisen kropan, mitä tavoittelenkin, vaatii syömistä. Eri toten oikein syömistä.

 On oikeasti pitkiä aikoja, kun oloni on terve ja normaali: mielestä unohtuu täysin, että olen joskus kamppaillut syömisen kanssa. Toisinaan pelkään ajatusten palaavan mieleeni, mutta lupasin itselleni, etten halua enää ikinä päästää itseäni sairastamaan syömishäiriötä. Mikäli elämässä kuitenkin tapahtuu jotain vastoinkäymisiä, syöminen saattaa unohtua ja paino putoaa huomaamatta nopeastikin. Näitä on ollut muutamia kuluneen vuoden aikana. Mikäli olen kipeänä tai tulee jaksoja, jolloin en voi liikkua (kuten rintaleikkaukseni jälkeen), en saa itseäni syömään normaalisti, vaan se vaatii sen liikkumisen rinnalleen. Sen vuoksi painoni putosi syyskuun aikana useita kiloja. Asia vaivaa minua, mutta heti kun liikkuminen ja salilla käynti ovat sallittuja, painoni nousee taas nopeasti kuukaudessa normaaliin painoon ja syöminenkin palautuu.

Tällä hetkellä mieleeni ei nouse aiheeseen liittyen muita ajatuksia, mutta toivon, että näillä muutamilla teksteillä olen päässyt hieman avartamaan aihetta. Kommenttiboksiin voi laittaa kommenttia jne. kysymyksiä, mikäli mieleen tuli jotain, mitä multa olisitte toivoneet multa. Toivon tosiaan, ettei kenenkään tarvitsisi kärsiä syömishäiriöistä ja alla löytyvät jälleen linkit lisäinfoon sekä apukanaviin. Voisin tähän loppuun kirjoittaa, että mikäli haluat laittaa minulle henkilökohtaisesti viestiä ja koet sen helpottavan oloasi, niin pistä ihmeessä viestiä. Kuuntelen mielelläni.

Sairastavalle ja toipuvalle

// The truth is that you won't get over an eating disorder in a moment. It might months, even years. There wil be rough times and you might slip. You might be doing all well for a long period of time but then for some reason one day old thoughts might arise. Once you've had an ed. you always have a risk at having one again.

 If I think about myself I can admit that it isn't always easy when it comes to eating. In general I've recovered well and my relationship with food is good. I eath healthy, eat snacks with a good conscious but not that ofte though. I don't think too much about eating and I definitely don't count calories. My way of life and especially working out at the gym have helped me to build a healthy relation to food since in order to get desired result you really have to eat a lot (with permission) and you need to learn to eat rigth.

There are long time of periods when I feel.. normal: I really might even forget that I've ever struggled with my eating. But if there's any adversities I might forget to eat and my weight drops very quickly. If I'm sick or I'm not allowed to work out for some reason I also loose weight since I haven't leared to eat right while not allowed to move. I just can't brig myself to eat as much as when I'm working out. This appears as weight loss but as soon as I get to back to gymming, eating becomes normal.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*