tiistai 27. joulukuuta 2016

Totuus The Lookin toiminnasta

Heipsuli veissuli pitkästä aikaa !

Tulin Aasian reissultani viikko sitten maanantaina ja ai että kuinka latautunut fiilikseni on, varsinkin kun tuli pidettyä puhelin täysin poissa käytöstä tuona aikana. On oikeasti luksusta lomailla ilman kosketusta "ulkomaailmaan". Huippureissu takana, mutta pikkuhiljaa takaisin arkeen. Tarkoituksenani oli kirjoittaa tästä aiheesta jo heti palattuani, kun sain kuulla mm, että olin matkani aikana saanut Lookilta kymppitonnin laskun jostain valheellisen tiedon levittämisestä tai ties mistä, mutta päätin antaa joulun pyhien mennä ensin alta pois. On kuitenkin korkea aika kirjottaa tästä omin sanoin täällä blogissani.

Miksi päätin tulla asian kanssa julki on se, etten halua kyseisen yrityksen enää käyttävän hyväksi näkyvyyttäni tai kasvojani markkinoinnissaan, ja ihan pienenä varoituksena. Se, miksi en ole voinut aikasemmin avata suutani on se, että minulla on ollut lähes orjallinen yhteistyösopimus The Lookin kanssa, joka on tarkasti määritellyt, miten olen joutunut putiikista julkisesti puhumaan 5000€ sakon uhalla. Olen käynyt yhtä helvetinmoista vääntöä Lookin kanssa syyskuusta lähtien leikkauksestani ja sopimuksestamme, joten asia ei suinkaan tullut yllätyksenä The Lookin henkilökunnalle. Marraskuussa kävimme viimeisimmän väännön sopimuksesta ja minulle tarjoutui tilaisuus tulla asian kanssa julki Helsingin Sanomien artikkelissa. Ottaen kuitenkin huomioon, että HS on varsin varteen otettava lehti. Olisi minulta aika hölmöä mennä puhumaan palturia niin laajaan levikkiin.

Anyway, on ollut hassu lukea Lookin kantoja asiaan, kun itsellä on kuitenkin esim. viestikeskustelut tallella, jotka todistavat asiat toisin. On minusta esim. aika törkeää mennä väittämään Seiska lehteen, että olen uhkaillut kertovani leikkaukseni muka menneen pieleen, jos en saa ilmaisia pistoshoitoja. Sallikaa minun oikeasti nauraa. En vain ole suostunut vastaanottamaan maksullisia pistoshoitoja, jotka on luvattu minulle suullisesti veloituksetta ennen yhteistyömme alkua ja varsinkaan vielä kaiken rintaleikkaukseni säädön jälkeen. Annoin The Lookille vaihtoehtoja, että joko Look hoitaa yhteistyön asiallisesti lupaustensa mukaan päätyyn, jotta sitä voi ilomielin markkinoida tai sitten en vain enää vastaanota heiltä enää yhtäkään palvelua ja sopimuksen purettua olen vapaa tulemaan keissini kanssa julki. En todellakaan hyväksy sitä, että itseä kohdellaan ihan miten sattuu ja sitten oletetaan vielä annetavan takaisin markkinointia vastapalvelukseksi.

Päädyin alunperin Lookin asiakkaaksi, kun tutustuin Suviin heinäkuussa. Tuolloin Suvi oli vielä kovin ystävällinen, lupasi yhteistyöltä sitä ja tätä ja leikkauksesta muuta kuin mitä sitten lopulta sain. Olin myöskin ehkä hieman sinisilmäinen sen suhteen, että odotin ja oletin, että The Lookb varmasti hoitaisi asiat kohdallani erittäin hyvin ja pitäisivät huolen, että leikkausjälkenikin olisivat täydelliset. Ottaen huomioon, miten suuren huomion leikkaukseni kuitenkin ylipäätään sai. Säätö alkoi kuitenkin viimeistään matkalla Tallinnaan, jolloin sain vasta laivalla tietää, että leikkaus jouduttaisiin mahdollisesti tekemään kahdessa osassa. Oli kuulemma jokin riski tehdä leikkaus kerralla tai, että joutuisin uudestaan leikkaukseen lähitulevaisuudessa. Jälkeenpäin, juteltuani muille konsulteille, asiaa on ihmetelty, sillä nukutus ja leikkaus eivät ole kuitekaan mitään pieniä asioita ja ne pyritään tekemään aina kerralla, jos mahdollista. Anyway, asia kummastutti ja luonnollisesti hyväksyin leikkauksen kahdessa osassa tekemisen, koska sen painotettiin olevan muuten omalla vastuullani, mikäli olisin ottanut implantit ja komplikaatioita olisi ilmennyt. Mites muutenkaan, en ole tyhmä, jos kerran riskejä ja vastuuta korostetaan. Kaiken lisäksi toinen leikkaus luvattiin veloituksetta, mikäli päättäisin vielä ottaa implantit, niin ei kai siinä sitten.

Päästiin Tallinnan puolelle. Tässä vaiheessa olin jo kirjoittanut parikin kirjoitusta leikkauksestani, antanut haastatteluita lehdille, hypettänyt leikkausta somessani. Tallinnnassa oli vielä live-haastattelu Seiskan kanssa. Unohtamatta sopimukset Lookin kanssa, laittanut rahaa leikkaukseen, verikokeisiin jne. Eipä siinä vaiheessa tullut mieleen enää perääntyä leikkauksesta. Saattajani heivattiin hotellille ilman sen enempää infoa ja minut kiikutettiin klinikalle, jossa jouduin lopulta odottelemaan yksin alkavaa leikkausta. Päästyäni kirurgin puheille kävi ilmi, että hän ei olisi edes suostunut implantointiin, mikä herätti itsessä ajatukset siitä, että tiesikö Suvi asiasta jo ennen matkaamista Tallinaan.

No eipä siinä, mutta sitten kävi ilmi tämä ankkurileikkaus. Kyllä sen tiedän, että arvet hälvenevät ajan kanssa, eikä se ongelma olekaan, vaan se, että moisia arpia ei ylipäätään pitänyt tulla. Se mitä olen Suvin kanssa jutellut ennen yhteistyöhön päätymistä, niin puhetta ankkurileikkauksesta ei ollut eikä siitä, että minulle tulisi niin isot arvet kuin tuli. Ja jälki on mielestäni kyllä rumaa. Matkan varrelta minulta jätettiin asioita sanomatta ja jos olisi tiennyt etukäteen, miten asiat hoituisivat lopulta, en varmasti olisi valinnut The Lookia. Olisi kyllä ollut kiva tietää etukäteen leikkausta koskevat muutokset, varsinkin niin isot muutokset, mitä kohdallani sattui, että olisin voinut paremmin valmistua henkisesti leikkaukseen ja pohtia ihan ajan kanssa, miten olisi järkevä toimia. Nyt minut tavallaan ahdistettiiin nurkkaan asian kanssa ja menemään leikkaukseen. Ulkoinen paine, rahaa kiinni, matkattu jo toiseen maahan, kaikenmaailman sopimukset ja kasvot yrityksellä.

Kokemukseni Tallinnan päässä ei ollut myöskään mitä parhain, varsinkaan sen suhteen, mitä saattajani kanssa tapahtui. Jouduin pulittamaan jopa 200€ Lookille siitä, että saattajani matkusti laivalla Tallinaan ja vietti yhden yön Tallink hotellissa. Hirveetä rahastusta. Saattajani ei edes päässyt klinikalle saakka ja leikkaukseni jälkeen hänet käännytettiin pois klinikalta ruokineen, jotka hän oli tuonut minulle. Siinähän sitten ketutti, kun ei ollut lähes vuorokauteen syönyt mitään, joutunut käymään leikkauksen läpi yksin ilman kaveria rinnalla, ja ainoa mihin piti tyytyä oli vaalea leipä voilla, kinkulla ja juustolla. Tiedonkulku oli surkeaa ja olisi luullut, että saattajaakin olisi infottu paremmin. Ei suinkaa kustanna noin paljoa yhdeltä ihmiseltä meno-paluu ja yö Tallinnassa.

Kuukausi leikkauksesta ja jälkitarkastuksen paikka. Totta kai Suvi oli tyytyväinen leikkaus jälkeen ja itsekin siihen, että rintani eivät enää roikkuneet. Älyttömän iso asia minulle. Kuukauteen leikkauksesta en ollut nähnyt/tarkastellut rintojani, joten en vielä osannut odottaa, että jälki ei ollut ihan sitä mitä tilattiin. Kun huomasin kuitenkin esim. nännieni olevan silminnähden eri tasolla, tiesin, että nyt ei ole hyvä homma. Sain vastaukseksi, että rintojen kestää parantua 6kk, ne asettuvat kyllä vielä paikoilleen. Arpi toisessa rinnassa on sentin toista pidempi plus ero on oikeasti silminnähtävissä, miten ne asettuvat aloilleen ? Toinen nännini on myös epäsymmetrisesti leikattu ja toinen sellaisessa kohtaa, että nänni pilkottaa inhottavasti rintsikoista sekä topeista. Ei ollenkaan kiva. Ja sen mitä olen itse kuullut minuun yhteyttä ottaneilta naisilta on se, että yleensä ottaen jälkitarkastuksessa Suvi on aina tyytyväinen tulokseen eikä näe korjausleikkauksen aihetta ja raukat asiakkaat ovat sitten joutuneet itse pulittamaan korjausleikkauksensa, jotka muutoin olisivat veloituksetta. 
Itseäni harmittaa varsin se, että vaikken implantointiin päätyisikään, rintani vaativat kuitenkin korjausta. On se harmillista kuitenkin, kun tekee paljon kuvauksia jne, että rinnat ovat päin sanonko mitä. Vaikuttaahan asia itsetuntemukseenkin. Ei todellakaan ole kivaa ja mieleni on ollut hyvin maassa asiasta. Varsinkin, kun Lookin kanssa on oikeasti joutunut käymään hirveetä vääntöä, kuulemaan haukkuja, on peloteltu asianajajilla jne. Mitään reklamaatio ohjeitakaan ei ole annettu. Unohtamatta sitä, että kahden kuukauden jälkeen leikkauksestani rintoihini syntyi haavauma, josta siitäkin on jäänyt oma arpensa, eikä minulle saatu edes järjestettyä aikaa asian tutkimiseksi. Siinähän sitten kun olisi mennyt Suvin tai Tiinan vastaanotolle, varsinkin sen jälkeen, kun Suvi selkeästi ilmaissut, että intressit olla tekemisissä kanssani on 0. Akward, should I say.

Laskusta, jonka olen saanut Lookilta, niin kaipaan nyt oikeusapua, joten jos tiedät asianajajan, joka haluaisi ottaa asiani hoidettavakseen, laita pikimiten viestiä minulle Facebookissa tai sähköpostiini cheyenne.jarvinen@hotmail.com. Ihan ihmetouhua, että laskutetaan sopimusrikkomuksista ja yritetään veloittaa nyt koko leikkauksen hintaa, vaikka en ole edes koko leikkausta saanut. Sopimuksemmekin olen purkanut omalta osaltani vedoten siihen, että The Look ei ole kohtuullisesti lunastanut sitä, mitä olemme sopineet; en ole saanut sitä, mitä olemme sopineet; The Look on selkeästi ilmaissut, ettei kanssani halua tehdä yhteistyöt sekä siihen, että yritys ei voi sitoa minua kohtuuttomasti kannattamattomaan sopimukseen, joka aiheuttaa minulle taloudellista tappiota.

Olemme myös nostamassa jo isolla kasalla naisia ryhmäkannetta The Lookia vastaan ja kaikki me naiset jaamme samantyyppisen historian The Lookin kanssa: pieleen mennyt leikkaus, saamatta jääneet korvaukset ja henkinen kärsimys. Mikäli olet tai tiedät naisen, joka halua hypätä kelkkaan hakemaan oikeutta, laita viestiä. Haemme tällä hetkellä myös asianajajaa ajamaan kannetta eteenpäin, joten viestiä vain asian tiimoilta tähän suuntaan.

Järkyttävää, että näitä tapauksia Lookin kanssa on oikeasti ihan hurja määrä. Yritys tekee bisnestä ihmisten vartaloiden kustannuksella kantamatta sen enempää vastuuta. Muutamakin tapaus on jo liikaa ja omalta osaltani on varmasti selkeää, että irtisanon kasvoni yrityksen toiminnasta enkä voi sitä millään tavalla suositella.

Kiitos ja kumarrus.

xx CC

 

70 kommenttia :

 1. siis näkyykö tuo nänni noin rintsikoista ihan ilman nostamista tms ? ja toinen siis ei ? ei kyllä vaikuta kovin pätevältä kirurgilta joka tuollasen on tehnyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se putkahtaa aina esille. Rintsikoita, paitoja tms. täytyy olla aina nostelemassa :/

   Poista
 2. Kunpa tietäisin jonkun pätevän asianajajan...toivottavasti löytyy!
  The Look..you're going down!

  VastaaPoista
 3. Huhhuh melkosta kyllä... mun on pakko myöntää, että eka en uskonut sun puolta asiasta, kun oon saanut niin hyvän kuvan The Lookista, mutta kun oon lukenut sen HS-jutun, sun blogitekstit ja Suvin tilityksen Seiskalle niin ei apua, en kyllä ikinä antais kenenkään mennä sinne tekemään mitään hoitoja jne.

  Toivottavasti löydät hyvän asianajajan ja tää päättyy hyvin sun puolesta :) tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Itsellä kans huonoja kokemuksia The Lookista...

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä! Ei kuulosta kyllä millään tavalla rehelliseltä toiminnalta . Itsekin meinasin asiakkaaksi mennä

  VastaaPoista
 6. Suvillahan ei ole mitään terveydenhoitoon liittyvää loppututkintoa, että hän on varmaan paras sanomaan mitään jälkitarkastuksessa. Varsinainen kirurgian ammattilainen... Ja en tiedä mikä kirurgi suostuu jättämään noin huonon näköisen lopputuloksen ilman, että yrittäisi korjata asiaa. Toki varmaan nyt suostuu, kun kaikki on nähnyt lopputuloksen ja kakkaa sataa niskaan, mutta toivottavasti Cheyenne viet asian mahdollisimman pitkälle, että oikeat ihmiset saadaan vastuuseen tuosta tekemästään jäljestä!

  VastaaPoista
 7. Moi! Sopimuskausi on aika pitkä, ensi vuoden kesään asti. Oletko irtisanonut sopimuksen jo? Sopimushan oikeuttaa sen irtisanomiseen, jos sopimuksen ehdot eivät täyty.

  Jos tarvitset lakiapua eikä sinulla ole vakinaisia tuloja, sinulla olisi varmasti oikeus saada valtion oikeusapua. Oikeusaputoimistoon siis yhteys ja kysymys siitä, että voisivatko he määrätä sinulle asianajajan. Jos ryhmäkanteeseen ryhdytte, niin kuluttaja-asiamies toimii asianne hoitajana. Kannattaa ainakin kysellä, olisiko ryhmäkanteeseen edellytyksiä. Jos en nyt ihan väärin muista, niin mielestäni ryhmäkanteen oikeudenkäyntikulut eivät tule ryhmäläisten maksettaviksi.

  Tsemppiä!

  t. laki-ihminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä viestistä. Olen käynyt ennen asian esiintuloa sopiksen purusta pitkää vääntöä The Lookin kanssa.

   Poista
 8. Ketä sinut leikkasi?

  VastaaPoista
 9. Hienoa! Onneksi olet uskaltautunut tulla omana itsenäsi esiin asian tiimoilta ja säästyvät varmaan monet samalta kohtalolta. Kunhan vaan saisi vieläkin enemmän näkyvyyttä tämä asia! Näistä täytyy puhua, eikä hävetä pieleen menneitä leikkauksia. Vaatia oikeuksia! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 10. Voi kauhistus... ota yhteyttä oikeusaputoimistoosi, siellä tarjotaan oikeusapua edullisesti/ilmaiseksi ja saatte aloitettua kanteenne.

  Tuo The Lookin sopimus on täysin amatöörimäinen ja jatkossa toivon ettet laita nimeäsi yhtään mihinkään ennen kuin olet löytänyt itsellesi jonkun, joka käy sopimukset läpi puolestasi ettet ole noin helpolla vietävissä halvan hoidon perässä (anteeksi suora ilmaus). Voit esimerkiksi vedota sekavaan sopimukseen, jossa mainitaan että sinun pitää markkinoida Lookia 'AINA' v 'säännöllisesti'. Kumpi on totta? Mikä on 'säännöllisesti' tai mikä on 'aina'? Lisäksi tuon höpöhöpö-sopimuksen mukaan voit purkaa sopimuksen koska tahansa. Mene oikeusaputoimistoon ja kirjaa sopimuksen purkuilmoitus Lookille. Sopimuksen rikkominen (sakko 5000€) ja purku (sakko 0€) ovat eri asiat. Tee purkuilmoitus kirjallisesti ja ota itsellesi kopiot ja toimita purkuilmoitus suoraan Lookille, jolloin pääset heistä eroon eikä tämä saaga jatku.

  Asianajajilla uhkailu on niin old school - usko vasta kun näet. Muutoin pelkkää salahelinää.

  Tsemppiä! Ja älä laita nimeäsi mihinkään vastaavaan soopaan jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopimushan on voimassa siihen asti, kunnes lakkaa tai puretaan. Sopimusrikkomus on näyttäisi kyllä nyt tapahtuneen ennen sopimuksen lakkaamista tai purkamista, joten myös sopimussakko voi olla sopimuksen mukaisesti aiheellinen. Sopimuksen purkaminen ei vapauta sopimuksen ehdoista purkamispäivään asti. Mitä hoitoihin tulee, niin sopimuksen mukaisesti ne tulee saada 20.7.2017 mennessä ja se aikarajahan ei ole vielä täyttynyt.

   Poista
  2. Näistä on nyt opittu, ettei vastaavanlaisia soppareita enää allekirjoita. Toivottavasti muut ottavat esimerkkiä, The Lookilla nimittäin samankaltaisen soppareiden kirjoittajia on runsaasti. Sopimuksen purkuun aivan, kirjallisen purkuilmoituksen olen tehnyt ennen Hesarin juttua.

   Poista
 11. Sinulla ei kyllä ole kovin hyvää tuuria näissä sinun yhteistyö kuvioissa. Jotenkin kyllä suoraan sanottuna ihmetyttää, että miten menet yhdestä kriisistä toiseen ja ikinä asiat eivät ole millään tapaa sinun omaa syytä tai harkintakyvyn puutetta. Olipa sitten kyse näistä yhteistyösopimuksista tai sitten ihmissuhteista jne. Ei anna sinusta kovinkaan hyvää ja ammattimaista kuvaa kenellekään, joka haluaa kanssasi töitä tehdä. Sen takia sinua myöskin varmasti lähestyy nämä "epämääräiset" firmat. Itse en ainakaan haluaisi sinun markkinoivan tuotteitani, koska pelkäisin että missä vaiheessa käännyt minua vastaan...

  Mutta paskamaisia tällaiset caset kuin the Look, joka on niittänyt huonoa mainetta jo monta monta vuotta. Vaikka kirjoitinkin kriittisesti sinua kohtaan niin toki toivon, että saisitte heidät yhdessä porukalla vastuuseen. Kyseisen lafkan omistajilla ei ole puhtaat jauhot pussissa ja sellaisten henkilöiden ei pitäisi pyörittää liiketoimintaa millään tasolla. Siellä ei ole myöskään ammattimaiset henkilöt töissä, esim. Suvilla ei ole minkäänlaista koulutusta tehdä injektiohoitoja eikä siellä olevilla ripsienlaittajilla tai kampaajilla ole välttämättä oikeasti mitään alan koulutusta vaikka niin väitetään. Kannattaa tutkia tätäkin asiaa, pienenä vinkkinä siis.

  Mitä tuohon oheiseen sopimukseen tulee niin jatkossa kannattaa olla sopimuksissa tarkempana. Tuossa ei esimerkiksi tule millään tavalla ilmi paljonko sinun olisi pitänyt markkinointia tehdä ja mitä sinä saat siitä vastineeksi. Nämä kannattaa sopia kirjallisesti eikä epämääräisesti kuten tuossa sopimuksessa. Virallisissa sopimuksissa tulisi myös käydä ilmi y-tunnus ja muut yrityksen viralliset tiedot. Toisena vinkkinä, kannattaa tarkistaa onko Suvilla oikeasti minkäänlaista sopimuksen allekirjoitus oikeutta. Sitä ei välttämättä ole kuin yrityksen toimarilla. Jos ei ole niin silloin jo tuo sopimus on arvoton.

  Mutta siis, toivon todella että saisit asiasi järjestykseen ja pääsisit enemmän positiivisilla asioilla julkisuuteen eikä näillä kriiseillä. Toki Seiskan arvoista julkisuutta näillä varmasti saakin, mutta se tie ei pitkälle kanna, kuten olet varmasti itsekin huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi. Tottahan se, että näyttää siltä, että olen ajautunut kriisistä toiseen, sehän myy ja nostetaan mediassa esille. Kyllä mullakin on ollut harkintakyvyn puutetta, mutta se on selvää myös, että olen valitettavasti ajautunut tekemisiin huonojen/pahojen ihmisten kanssa. Tapaukset, joissa olen "kääntynyt yritystä vastaan" on käynyt ilmi, että kyseessä on läpimätä yritys tai että olen puhunut asiaa ja olen saanut vain kiitosta siitä, että olen tuonut asiat esille. Ihan mainitakseni negatiivinen julkisuus myy paremmin kuin positiivinen, enkä itse hallitse kaikkea, mitä minusta kirjoitetaan. Asiat kääntynevät positiiviseksi kevään kuluessa:)

   Sopimuksissa tulen olemaan tarkempi ja tarkistan mainitsemasi asiat. Kiitos.

   Poista
 12. Oikea tissi on ylempänä, joten se nänni näkyy rintsikat päällä. Vasen rinta on isompi kuin oikea. Tosi ikävä juttu. :( Toi sopimus on ensinnäkin ihan surkean lyhyt eikä kattavasti ole tilanteita käsitelty; esim. mainintaa tilanteesta, että jos et ole tyytyväinen leikkauksen tulokseen, olet oikeutettu purkamaan. Itse näen tilanteen nyt niin, että et ole markkinoinut The Lookkia sopimuksen mukaisesti, joten he lätkäisivät sulle tuon sopimussakon. Olet jo markkinoinut heitä ennen leikkausta varsin näkyvästi eli vetoaisin siihen, että näkyvyyttä vastineeksi leikkauksesta on jo saatu! Nyt et voi hyvällä mielellä enää heitä markkinoida, joten olet irtisanonut sopimuksen. Käytännössä saman asian ajanut se, ettet olisi ottanut enää lisää hoitoja eli ei markkinointivelvoitetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen markkinoinut The Lookia sen verran kuten olemme vielä erillisessä sopimuksessa sopineet tarkemmin näistä kohdista. Ja näin olenkin tehnyt ja ilmoittanut The Lookille, etten heitä voi enää markkinoida tai valehdella asioiden kulusta.

   Poista
 13. Ryhmäkannetta voi Suomessa ajaa vain kuluttaja-asiamies.

  VastaaPoista
 14. Noita naisia löytyy varmasti jonkin verran, Tiina kun on kusettanut läpi yrityshistoriansa asiakkaitaan. Sun pitäisi ilmoittaa kanteesta kuitenkin laajemmin, sekä selvittää ehkä yleisiä syytteen nostoaikoja, ne ovat asioita, joita kaikki heti kysyy. Hyvä, kun pidät puolesi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ilmottaunut minulle suuri määrä. Surullista, miten monen kohdella asiat ovat menneet mönkään :/

   Poista
 15. Erittäin hyvä kirjoitus, ja hyvä kun joku uskaltaa nostaa kissan pöydälle!

  Ensinnäkin aikarajallisten leikkaustarjousten ja leikkausten markkinointi alennuksin on käsittääkseni kiellettyä EU:ssa. Kuinkahan monta vastaavaa tarjousta ks.firmalla on ollut mediassa? Lakia ei myöskään saa kiertää kustantamalla osa potilaan kuluista (kuten ilm sinun tapauksessa) tai jakaa leikkauksia palkintoina. Sopimus joka olisi pitänyt sisällään tällaista toimintaa tuskin voi siis olla laillisesti pätevä.

  Toisekseen mikään muu kuin kirurgin taikka ek.hoitajan tekemä leikkauskonsultaatio ei tietenkään voi olla pätevä lain edessä vaikka papereissa olisi joulupukin nimppari. Lääkärit ei myöskään voi hyväksyä MITÄÄN maallikon tekemiä leikkausarvioita. Naurattaa jo ajatuskin. Tämän Suvin omasta kirjoituksesta saa taaskäsityksen, että kirurgi olisi todellakin hyväksynyt jotain tietoja Suvilta. (Jos henkilö olisi vähintään Valviran alainen hoitaja AMK-tutkinnolla, niin silloin asia olisi ihan eri.)

  Kolmanneksi EU:n lainsäädännössä sanotaan aika selvästi, että plastiikkakirurgiassa konsultaation ja leikkauksen välillä tulee olla vähintään 14vrk. -Juurikin siksi, että potilas saa aikaa miettiä ja kirurgi suunnitella leikkausta. Ja maallikon tekemiä leikkausarvioita tuskin tähän 14vrk voi virallisesti laskea. :)

  Ihan hyvä, jos ovat sitten niin typeriä, että vievät itsensä oikeuteen selvittämään ylläolevia asioita. Kannattaa ehkä tehdä valitus Valviraan, koska kirurgi on sen alaisuudessa. Leikkausjäljestä ei voi valittaa, mutta tuosta 14vrk ehkä ja mahdollisten alustavien leikkauskonsultaatioiden hyväksymisestä maallikoilta. Lääkärit on fiksuja, joten eivät tietysti itse tarjoushintaisia leikkauksia markkinoi vaan etsivät hommaan tarpeeksi t*** henkilön. Onko tämä sitten lääkärin moraalin ja etiikan mukaista, sitäkin sietäisi kysyä Valviran puolelta. Mikäli lakeja taas olisi oikeasti rikottu, silloin asia kuulunee poliisille...
  P.S. En ole asianajaja, mutta tämän verran minäkin tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Selvitän asiat Valviralta. Ja perehdyn muihin mainitsemiisi asioihin. Kiitos.

   Poista
  2. Hyvä juttu. Ehkä voisit jutella näistä asioista myös jonkun suomalaisen plastiikkakirurgin kanssa. (Voisi kuvitella, että heillä olisi myös jonkinasteinen intressi saada tällaiset toimijat pois markkinoilta.)
   Kävin pari vuotta sitten kahdessa arvostetussa paikassa Helsingin keskustassa kyselemässä ummet ja lammet. Veloitus tunnista oli 80-90€, vaikka kyseiset sairaalat ovat muuten maan kalleimmat. KELA korvasi vielä 10€. Varmasti hyvä muutenkin saada "second opinion" arvistasi sekä nänneistä. Suvin ja Tiinan arvioihin en välttämättä luottaisi.

   Poista
 16. Lisäys edelliseen. Ts.ketään ei voi velvoittaa markkinoimaan leikkausta EU:n alueella, varsinkaan tarjoushintaisia.
  Eli tekemään rikosta.

  VastaaPoista
 17. Kuka vittu luottaa terveytensä jonku suvi pitkäsen käsiin....

  VastaaPoista
 18. täytyy sanoa että rintasi näyttävät todella upeilta ihan arpineenkin mutta älytöntä että mukamas niinkin pätevä kirurgi ei osaa katsoa nänneille edes oikeaa paikkaa, kyllä varmasti tämä postaus saa leikkaukseen menossa olleen ihmisen vielä harkitsemaan hyvä niin, mahtavaa että tuot julki tämän sopimus asian, voin vain kuvitella kuinka monella julkisuuden henkilöllä tälläisiä soppareita on ja mitä kaikkea sen taakse piiloitetaankaan oikeasti, hurjaa ja kamalaa, olen kyllä pahoillasi puolestasi, toivottavasti asianomaiset saadaan vastuuseen, eivät he voi aina päästä pälkähästä! ja mikä ihmeen 10 000e lasku, eikös se nyt ensinnäkin pitäisi olla tuo 5000e kuten sopparissa lukee, kuulostaa siltä että klinikka ottanut itseensä pahemman kerran, järjetöntä, tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin laskua itsekin. Koko sopimussakkovaatimus oli ihan naurettava. Ja se on harmillista, kun näitä sopimuksia on varmasti hyvin monella, jotka sitten markkinoivat, vaikkeivat olisikaan tyytyväisiä. Tähä en pystynyt itse ja harmittaa, että olen joutunut niinkin paljon markkinoimaan The Lookia.

   Poista
 19. Eikö sen nää jo Tiina Jylhän naamasta mitä puoskarointia yritys harjoittaa xD

  VastaaPoista
 20. Katsoin erästä tv-ohjelmaa pieleen menneistä kauneusleikkauksista ja siellä oli juuri tuollainen tapaus, jossa nänni kurkistaa rintaliiveistä. Leikkaus on tehty epäammattimaisesti ja tulee korjata. Nännit on nostettu liian korkealle. Tsemiä taisteluun! Kyllähän sen näkee jo Suvin naamasta, että jälki klinikalla ei ole kovin hyvää.

  VastaaPoista
 21. Olen jo vuosien ajan ajatellut, että The Lookin toiminnassa on jotain hämärää enkä itse IKINÄ menisi heidän kauttaan minkäänlaiseen toimenpiteeseen. Nyt sain asialle varmistuksen, kiitos!

  VastaaPoista
 22. En ymmärrä miksi menit alunperinkään Lookille, kun maine on mitä on. Noh, tottakai se varmasti houkutti että halvalla saa. Olisit vaikka säästänyt ja mennyt suomessa yksityiseen sairaalaan, ei näitä ongelmia nyt olisi. Ikävä kuitenkin että leikkaus meni pieleen, rinnat vaikuttavat kuitenkin paljon itsetuntoon. Ei nuo minusta kyllä hurjan pahoilta näytä ja arvet vaalenivat ainakin itsellä lähes näkymättömiksi. Ja hyvä että uskollat puhua lookin toiminnasta sanktion uhalla.

  VastaaPoista
 23. Hei! Kuka sun kirurgi oli??? Olen menoss the lookin leikkaukseen ensikesänä ja nyt alko pelottaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ihmiset ei ota selvää firmasta mihin ovat menossa? Itse kun suunnittelin rintaleikkausta ei tarvinnu isoa tutkimustta tehdä niin selvis jo että The Lookiin ei missään nimessä.

   Poista
  2. Mietitkö vielä tosissaan? Kai osari-silarit saa muualtakin kuin The Lookista xD

   Poista
  3. Älä mene, ei sillä kirurgilla ole edes väliä. Älä mene.

   Poista
 24. Noh, mitään laskua tai maksuvaatimusta ei pidä maksaa sillä perusteella että sitä vaaditaan. Jos katsoo ettei vaatimus ole aiheellinen, siitä kannattaa kerran reklamoida, mutta ei missään tapauksessa maksaa. Muuta ei tarvitse tehdä. Kyse on yksityisoikeudellisesta sopimuksesta, se osapuoli (Look) joka väittää sopimusta rikotun tulee todistaa väitteensä ja viedä asia viimekädessä käräjäoikeuteen ratkaistavaksi. Siellä selvitetään mitkä ovat olleet sopimuksen velvoitteet kummallekin osapuolelle ja ovatko ne yleensä olleet lain mukaisia ja kohtuullisia. Ihan perus maalaisjärkeä.

  Sopimuksen sisällön osalta on oleellista se mitä on sovittu siinä tapauksessa jos leikkaus aiheuttaa ongelmia tai lopputulos ei ole sovitun mukainen.

  VastaaPoista
 25. Sen verran vielä lisään että, sopimuksessa näyttää karkeasti olevan valvoite markkinoida yritystä hyvän tavan ja maun mukaisesti. Sopimuksessa ei näyttäisi olevan mitään mainintaa siitä mitä tehdään jos leikkaustulos ei ole sovitun mukainen tai operaatio ei ole muuten täyttänyt sitä mitä kohtuudella saman tyyppisistä leikkauksista voi olettaa. Harmi sinänsä. Tuollaista sopimusta ei pitäisi mennä allekirjoittamaan alunperinkään. Viime kädessä oikeudessa ratkaistaan onko Look alunperin täyttänyt oman velvollisuutensa asianmukaisesti operaatiosta. Sen jälkeen onko operaation epäonnistunut vai ei. Lopuksi jos operaatio ei ole kohtuudella sitä mitä olisi voinut vaatia, onko henkilöllä ollut oikeus a) jättää mainostamatta yritystä vai b) kertoa negatiiviseen sävyyn yrityksestä. a) on aika selkeä, mutta b) on kysymysmerkki siitä mikä katsotaan olevan kohtuullista jos sopimuksessa ei ole muuta sovittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on valitettavaa, että olen mennyt ko. sopimuksen allekirjoittamaan, mutta nyt on vain mentävä asian kanssa eteenpäin.

   Poista
 26. On pakko kommentoida, että arvostus tämän ulostulon myötä nousi kuin raketti. Mediasta saatu kuva on aina - no offence - ollut kohusalarakasTISSITtusinabimbo. Vaatii ääretöntä rohkeutta ryhtyä näin vakavan asian keulakuvaksi, varsinkin kun merkittävä osa toimeentulosta nojaa mallintöihin ja kaunedenhoitotuotteisiin.

  Toivottavasti saat lakiapua ja vastuussa olevat ihmiset vastuuseen teoistaan ja virheistään.

  -Mies

  VastaaPoista
 27. Pakko sanoa, että arvostus tämän ulostulon myötä nousi kuin raketti. Mediasta on aina saanut kuvan - no offence - kohusalarakasTISSITtusinabimbosta, mutta näinkin vakavan asian keulakuvaksi nouseminen vaatii ääretöntä rohkeutta, varsinkin kun toimeentulo nojaa mallintöihin ja kauneudenhoitoon.

  Toivottavasti saat lakiapua ja vastuussa olevat ihmiset vastuuseen teoistaan.

  -Mies

  VastaaPoista
 28. No mun mielestä tää oli uskottava kirjotus ja ei voi muutakun olla pahoillaan sun puolesta tapahtuneen takia.. oma keho on kuitenkin aika tärkeä asia ja tollanen muutos satuttaa kyllä henkisesti aivan varmasti. Tottakai kuitenkin kaikkien omalla vastuulla mihin lähtee mukaan.. toivottavasti asia selviää ja saat vielä joskus rinnat parempaan kuntoon. Ja ne saa onneksi paidan alle joten ei kannata liikaa lannistua! vaikka ne varmasti kuvauksia haittaavatkin..

  VastaaPoista
 29. Mä oon pahoillani sun puolesta että menit noin isoon leikkaukseen etkä koe sitä onnistuneeksi.
  Sun kohdalla vaikuttaa vähän silt että et vältämättä ottanut itsekkään hirveästi selvää tulevasta toimenpiteestä? Tarkotan siis että luotit täysin kaiken infon tulevan klinikalta, ja toki niinkin pitäisi olla.
  Kun laitoit ennen kuvaa rinnoista, mulle oli selvää että tommosesta lähtökohdasta on pakko tehdä kohotus, ja kohotus ei ikinä mikään arveton ole. En ymmärrä muutenkaan miten klinikka voi mainostaa arvetonta leikkausta,mikä se on?

  Todella rohkeaa että toit asian julki, toivon että moni ottaisi opiksi ja tutkisi etukäteen tarkasti mihin ovat menossa itseään leikkauttamaan.

  VastaaPoista
 30. Halooo katsokaa tiinan ja suvin pelkkää naamaa muusta puhumattakaan.älkää hyvät naiset menkö pilaamaan vartaloanne ja terveyttänne ainakaan tonne ja vielä maksamaan siitä.

  VastaaPoista
 31. Täällä Pohjois-savossa eräs nuorena luonnonkaunis ihminen on pilannut ulkonäkönsä ilmeisesti saman puljun palveluilla, nykyään esimerkiksi huulet ovat aivan kamalat, kuin nakit suun ympärillä yms.. Rintojaankin kovasti esittelee mutta minkälaiset ovat sitten ilman liivejä tms.. Ja tämä ihminen vielä mainostaa tuon "klinikan" palveluja! Oli kaunis nainen ennen leikkauksiaan yms huulitäytteitä..

  VastaaPoista
 32. noi rinnathan on ihan erikokoiset.. olen kuullu monilta että the lookilta saisi hyvää palvelua mutta näköjään ei saakkaan!

  VastaaPoista
 33. "Aika" järkyttävän näköistä, ei kyllä kaikkein innostavin näky mahdollisissa lemmenleikeissä ole.. :(

  VastaaPoista
 34. En kyllä ymmärrä miten joku suvi pitkänen voi tehdä yhtään mitään jälkitarkastuksia, yleensä käsittääkseni sen tekee itse plastiikkakirurgi tai vähintään sairaanhoitaja. Myöskin sitä ihmettelen että suvi tekee myöskin pistoshoitoja, joita ei niitäkään saa tehdä kuin terveydenhuollon ammattilainen. Kuulostaa kyllä niin hämärältä touhulta kuin olla ja voi.

  VastaaPoista
 35. suvi pitäisi haastaa oikeuteen jo pelkästään siitä että hän tekee pistoshoitoja yms ilman terveydenhuoltoalan koulutusta, hän ei ole edes sairaanhoitaja... se että käy jonkun pistoskoulutuksen mikä kestää PÄIVÄN ei tee susta ammattilaista... ja kaikki muutkin ketkä ilman pätevyyttä näitä tekee, itse käyn kyllä huulia laittamassa mutten menisin koskaan sellaiselle jolla ei ole edes koulutusta ihmisen terveyteen liityen.

  VastaaPoista
 36. kukaan kaverini ei ole kehunut klinikkaa jotla siellä ovat käyneet... toi sopimuskin vilisee kirjotusvirheitä, että antaa aika epäammattimaisen kuvan yrityksestä...

  VastaaPoista
 37. Moi! Sopimuksenne vaikuttaa yläastelaisen tekemältä. Ja lakimies tutkii... Jos paperi on lakipykälien mukaan tehty, ja lainopillisesti tarkistettu, jälkeenpäin ei tarvitsisi tutkia yhtään mitään. Sitäpaitsi, eiköhän sen "tutkinnan" pitäisi tapahtua jo ENNEN laskun lähettämistä? Hyvän lakimiehen veloitus per kysymys on myös noin 300€, tutkinta ehkä pari tonnia, joten vahvasti epäilen Pitkäsen sijoittaneet sellaisia summia pelkästään oman sopimuksensa tarkasteluun.

  Tässä jutussa on myös sellainen perustavanlaatuinen dilemma, että sopimuksesi on allekirjoitettu Suomessa, kun taas leikkaus on tehty Suomen rajojen ulkopuolella.

  Pitkänen kirjoittaa blogissaan, että hänellä on myös tallessa useita sähköposteja joissa on jaellut sinulle hoito-ohjeita. Hahha. Voihan niitä maileja olla tallessa vaikka miljoona, mutta DJ:n koulutuksella niillä ei laillisesti ole mitään arvoa. Henkilö kun ei ole laillisesti pätevä arvioimaan sanallakaan ihmisten terveydentiloja. Ihmettelee vielä lopuksi miksi et lähettänyt hänelle lisää terveydentilaansi koskevia tietoja. Eikä ota asioihin millääntavalla kantaa (paitsi kirjoittamalla kokonaisen blogipostauksen).

  VastaaPoista
 38. Cheyenne tämä video:
  https://www.seiska.fi/Uutiset/Mika-muutti-Cheyennen-mielen-Viela-elokuussa-hehkutti-rintaleikkaustaan/1117591

  Videolla ennen leikkaustasi Suvi sanoo:

  "(luomurintasi) ...tämä alkaa olla aikamoinen rasite (sinun) fyysiselle kunnolle ja terveydelle."

  Mielipiteeni: Suvi käyttää videolla väärin "valtaa" suhteessa sinuun. Minusta, hänellä ei ole oikeutta antaa terveydentilastasi tällaisia väitteitä, sillä hän ei ole lääkäri. Ehkä kyse olisi terveyslakien rikkomisesta?, mutta en ole lakimies. Jos viet asiaa eteenpäin, kysy lakimieheltä videosta, onko vai ei. Ikävä juttu sinulle tapahtunut. Myötätuntoni, toivotan sinulle tsemppiä! Se, että otit asian julkisesti esille oli rohkea teko ja auttaa muita naisia pohtimaan asioita.

  VastaaPoista
 39. Tää on kyllä tosi harmi juttu, mutta mistä noi sun rintsikat tossa kuvassa on?! On nimittäin superkivat :)

  VastaaPoista
 40. Toivottavasti et noihin mitään silikoneja ryhdy enää hankkimaan.
  Kokoa on jo valmiiksi ihan liikaa.

  VastaaPoista
 41. Absoluuttista symmetriaa on mahdotonta saada niinkin roikkuviin rintoihin jotka sinulla oli. Lopputulos ei ole täydellinen, mutta huomattavasti parempi ja juurikin sitä mitä tuolla summalla saa.

  VastaaPoista
 42. On kyllä pahamieli sun puolesta :( Rinnat on kuitenkin naiselle niin tärkeät. Toivottavasti löydät jonkun taitavan rintasi korjaamaan ja saat tän painajaisen päätökseen. Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä.

  VastaaPoista
 43. Onko tästä tulossa joskus postausta lisää, että mihin on päästy?

  VastaaPoista

Jätä alle kommenttisi, niin vastaan mahdollisimman pian, kiitos ! :)

Please leave your comment below and I will answer asap, thanks ! :*